Τρίτη 23 Σεπτέμβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΣΟΚ
Ετοιμάζει προτάσεις νόμου «προοδευτικής» διαχείρισης της φτώχειας

Την κατάθεση «προτάσεων νόμου» στη Βουλή που εξασφαλίζουν νέες επιδοτήσεις και φτηνό εργατικό δυναμικό για το μεγάλο κεφάλαιο, συγκαλυμμένες πίσω από τη δήθεν ενίσχυση του «λαϊκού εισοδήματος» και την ...καταπολέμηση της «ανεργίας», αποφάσισε χτες το Πολιτικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ που συνεδρίασε υπό την προεδρία του Γ. Παπανδρέου.

Το ΠΑΣΟΚ, με φόντο τα αποτελέσματα των τελευταίων δημοσκοπήσεων, επιδίδεται σε ένα διαγωνισμό εξαπάτησης των λαϊκών στρωμάτων με την κυβέρνηση, επιδιώκοντας να εμφανιστεί σαν ...«προοδευτικός» διαχειριστής της εφαρμοζόμενης πολιτικής.

Στη χτεσινή συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου, που είχε θέμα τον πολιτικό προγραμματισμό του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης για το επόμενο διάστημα, αποφασίστηκε να κατατεθεί «σχέδιο νόμου για τις φθίνουσες περιοχές» που προβλέπει οικονομικές ενισχύσεις και φοροαπαλλαγές στις μεγάλες επιχειρήσεις που θα «επενδύσουν» στους νομούς της χώρας με μεγάλα ποσοστά ανεργίας, καθώς επίσης και «πρόταση νόμου» για «τη χρηματοδότηση των ασφαλιστικών εισφορών των νέων που προσλαμβάνουν επιχειρήσεις, τμηματικά για τα τέσσερα πρώτα χρόνια, προκειμένου να διευκολύνουμε την είσοδό τους στην αγορά εργασίας».

Τις προθέσεις του ΠΑΣΟΚ για στήριξη των επιχειρηματικών ομίλων με κάθε τρόπο και σε όλους τους τομείς της οικονομίας είχε περιγράψει και ο Γ. Παπανδρέου με την ομιλία του από τη Χαλκίδα, προτείνοντας τη συγκρότηση «ειδικού Ταμείου με τη σύμπραξη του κράτους, των ιδιωτών, των τραπεζών, της τοπικής αυτοδιοίκησης, των ερευνητικών κέντρων και των πανεπιστημίων», που θα χρηματοδοτεί επιχειρήσεις που θα ασχοληθούν με τις «ανανεώσιμες πηγές ενέργειας».

Με δηλώσεις του ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, Γ. Παπακωνσταντίνου, αμέσως μετά τη συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου, υποστήριξε ότι «οι προτάσεις που κατέθεσε στη ΔΕΘ, ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είχαν μια πολύ θετική ανταπόκριση» και πρόσθεσε ότι το επόμενο διάστημα θα έρθουν στη Βουλή σαν «προτάσεις νόμου». Σε μια προσπάθεια να αναδείξει το δήθεν ...«φιλολαϊκό πρόγραμμα» του ΠΑΣΟΚ ο Γ. Παπακωνσταντίνου υποστήριξε ότι οι προτάσεις αφορούν τους «χαμηλόμισθους, τη μέση ελληνική οικογένεια, τον εργαζόμενο, τον μικρομεσαίο, τους αγρότες, τους φοιτητές, όλες τις παραγωγικές δυνάμεις του τόπου»...

Ο ίδιος ανέφερε ότι το ΠΑΣΟΚ ξεκινά «τη μάχη για τον προϋπολογισμό» που όπως ισχυρίστηκε «θα μετατραπεί σε μια μάχη για την υπεράσπιση του οικογενειακού εισοδήματος». Η ...«αξιόπιστη προοδευτική εναλλακτική πρόταση διακυβέρνησης», όπως την παρουσίασε ο Γ. Παπακωνσταντίνου προβλέπει προτάσεις νόμου, για τη «χορήγηση επιδόματος θέρμανσης» και «επιδόματος αλληλεγγύης».

Ο Γ. Παπακωνσταντίνου, διεκδικώντας για λογαριασμό του ΠΑΣΟΚ το ρόλο του ...προστάτη του λαϊκού εισοδήματος, εγκάλεσε την κυβέρνηση, γιατί δεν έχει ενεργοποιήσει ακόμα το «ταμείο κατά της Φτώχειας», για να «ενισχύσει τα χαμηλότερα εισοδηματικά κλιμάκια που έχουν πρόβλημα εξαιτίας της οικονομικής κρίσης». Ο ίδιος άσκησε επίσης κριτική στην κυβέρνηση για την απουσία «πλαισίου νόμου υπεράσπισης των δανειοληπτών». Επίσης, προανήγγειλε την κατάθεση «πρότασης νόμου» για τη φορολόγηση της «εκκλησιαστικής περιουσίας».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ