Τρίτη 23 Σεπτέμβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΙ ΑΦΡΙΚΑΝΙΚΩΝ ΣΥΝΔΙΚΑΤΩΝ
Απαράδεκτοι και επικίνδυνοι περιορισμοί λόγω Σένγκεν

Συνδικαλιστές εμποδίστηκαν να φτάσουν στην Ελλάδα για το Σεμινάριο του ΠΑΜΕ. Το θέμα συζητήθηκε και στη συνάντηση των συνδικάτων με τη ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ την Κυριακή

Από τη συνάντηση με τους Αφρικανούς συνδικαλιστές το πρωί της Κυριακής, στην έδρα της ΚΕ του ΚΚΕ στον Περισσό
Από τη συνάντηση με τους Αφρικανούς συνδικαλιστές το πρωί της Κυριακής, στην έδρα της ΚΕ του ΚΚΕ στον Περισσό
Αντιμέτωποι με την τρομοκρατία της «Συνθήκης Σένγκεν» και την αντιμεταναστευτική πολιτική της Ευρωπαϊκής Ενωσης ήρθαν οι εκπρόσωποι πολλών συνδικάτων από την Αφρική, που με διάφορους τρόπους εμποδίστηκαν από τις αρχές διαφόρων κρατών - μελών να φτάσουν στην Ελλάδα, προκειμένου να συμμετάσχουν στο σεμινάριο που διοργάνωσε το ΠΑΜΕ, το περασμένο Σαββατοκύριακο για τα προβλήματα των Aφρικανών μεταναστών στην Ευρώπη (αναλυτικό ρεπορτάζ για τις εργασίες του σεμιναρίου στη σελίδα 31).

Λόγω των εμποδίων που τέθηκαν, δεν μπόρεσαν να έρθουν στην Ελλάδα, εκπρόσωποι από τα Συνδικάτα του Κονγκό, της Γκαμπόν, της Γουινέα, της Λιβερίας και της Νιγηρίας. Χαρακτηριστικό είναι ότι στους εκπροσώπους του συνδικάτου από τη Λιβερία δε δόθηκε η απαραίτητη βίζα επειδή η συνδικαλιστική τους οργάνωση δρα ενάντια στα μέτρα που έχουν επιβάλει οι ΗΠΑ στην κυβέρνηση της Λιβερίας, προκειμένου να εκμεταλλεύεται τις πλουτοπαραγωγικές πηγές της χώρας. Σημαντικό εμπόδιο αποτελεί και η αντιμεταναστευτική πολιτική της ΕΕ, που θέτει αποτρεπτικούς όρους εισόδου στους λαούς εκτός ΕΕ. Για παράδειγμα, σε συνδικαλίστρια από το Κονγκό ζητήθηκε μεταξύ άλλων να φέρει μαζί της συγκεκριμένο χρηματικό ποσό για να δείξει ότι δεν είναι λαθρομετανάστρια!

Το θέμα των απαγορεύσεων ήταν ένα από τα ζητήματα που συζητήθηκαν και στη συνάντηση που είχαν την περασμένη Κυριακή οι εκπρόσωποι των αφρικανικών συνδικάτων με τη ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα. Στη συνάντηση συμμετείχαν ακόμα ο Δ. Κουτσούμπας, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, ο Γ. Μαυρίκος, γενικός γραμματέας της Παγκόσμιας Συνδικαλιστικής Ομοσπονδίας (ΠΣΟ), ο Γ. Πέρρος και ο Γ. Μπουλούγαρης, μέλη της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ. Το ΠΑΜΕ από την πρώτη στιγμή κατήγγειλε τους περιορισμούς και τις απαγορεύσεις σε βάρος των Αφρικανών συνδικαλιστών, ξεκαθαρίζοντας ότι το αμέσως επόμενο διάστημα θα προχωρήσει σε ακόμα πιο δραστικές διαμαρτυρίες.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Ασταμάτητα τα μηνύματα αλληλεγγύης για τη σημερινή απεργία από όλο τον κόσμο (2022-11-09 00:00:00.0)
Μηνύματα διεθνιστικής αλληλεγγύης (2015-12-02 00:00:00.0)
Κλειστά και τα σύνορα της Σενεγάλης με τη Γουινέα (2014-08-23 00:00:00.0)
Ελεύθερος ο Αφρικανός μετανάστης (2007-10-13 00:00:00.0)
Μήνυμα αλληλεγγύης (2007-09-06 00:00:00.0)
Σεισμός 6,8 Ρίχτερ πλήττει την Ανατολική Αφρική (2005-12-06 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ