Τρίτη 23 Σεπτέμβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΝΤΥΠΑ ΜΕΣΑ ΜΑΖΙΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ
Κυριολεκτικά «έθαψαν» το Φεστιβάλ ΚΚΕ - ΚΝΕ

Πώς να κρυφτεί η αγωνία και ο φόβος της αστικής τάξης μπροστά στις δεκάδες χιλιάδες νεολαίων και εργαζομένων που συμμετείχαν στο Φεστιβάλ του ΚΚΕ και της ΚΝΕ; Πώς να επιτρέψουν να δοθεί έκταση και δημοσιότητα στα έντυπά τους για τα μηνύματα, το περιεχόμενο και τη μαζικότητα της μεγάλης αυτής παλλαϊκής πολιτικής και πολιτιστικής γιορτής; Ο φόβος τους δεν κρύβεται. Γι' αυτό «έκρυψαν» από τους αναγνώστες τους, έθαψαν, κοινώς «έκαναν - ακόμα μια φορά - γαργάρα», ότι από την περασμένη Πέμπτη, χιλιάδες νέοι, εργαζόμενοι, οικογένειες διαδήλωσαν, τραγούδησαν και φώναξαν με έναν ξεχωριστό τρόπο, για τη ζωή που τους αξίζει.

Δεν «είδαν», δεν «άκουσαν», δε «γνώριζαν». Σύμφωνα με σχεδόν όλα τα αστικά «ανεξάρτητα» και μη «καθοδηγούμενα» ΜΜΕ το Φεστιβάλ του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, αφιερωμένο στα 90 χρόνια του Κόμματος και στα 40 της Νεολαίας δεν έγινε ποτέ! Ολες οι εφημερίδες, που αποτελούν καπιταλιστική ιδιοκτησία, αντιμετώπισαν με τον ίδιο τρόπο το Φεστιβάλ του ΚΚΕ και της ΚΝΕ: Από την Πέμπτη που ξεκίνησε η μεγάλη γιορτή των εργαζομένων και της νεολαίας, με τη συμμετοχή δεκάδων καταξιωμένων καλλιτεχνών και ερασιτεχνικών πολιτιστικών ομάδων και συγκροτημάτων, δεν έχει υπάρξει ούτε μισό ρεπορτάζ στις εφημερίδες που κατέχουν μεγάλοι καπιταλιστικοί όμιλοι της χώρας. Γι' αυτούς το Φεστιβάλ δεν αποτελεί «είδηση», για το λόγο ότι «είδηση» γι' αυτούς είναι μόνο ό,τι οδηγεί στην ύπνωση των λαϊκών στρωμάτων, στην «κοινωνική συναίνεση». Αυτήν υπηρετούν με συνέπεια και πάθος.

Στις κυριακάτικες εφημερίδες δε γράφτηκε ούτε μια λέξη. Με εξαίρεση 50 λέξεις στην «Ελευθεροτυπία», οι μισές από τις οποίες ήταν «αφιερωμένες» (σ.σ. με μαυρισμένα - μάλιστα - γράμματα) στο λεύκωμα που εξέδωσε το ΚΚΕ με σπάνιο φωτογραφικό υλικό από την 90χρονη Ιστορία του και διατίθεται στο Φεστιβάλ «στη μάλλον "τσουχτερή" τιμή των 100 ευρώ»! Αυτό θεώρησε σκόπιμο ο συντάκτης της «Κυριακάτικης Ελευθεροτυπίας» να αναφέρει μέσα σ' αυτές τις λίγες λέξεις που έγραψε. Να σημειωθεί ωστόσο, ότι το λεύκωμα στο οποίο αναφέρεται πωλούνταν στο Φεστιβάλ 32 ευρώ...

Στις δευτεριάτικες εφημερίδες γίνεται αναφορά - πάντα εν συντομία - στην ομιλία της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκας Παπαρήγα, χωρίς καν να γράφεται, ότι χαιρέτισε ο Γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ, Γιάννης Πρωτούλης. Επιπλέον δεν υπάρχει ούτε μια φωτογραφία από τη μαζικότατη συγκέντρωση. Προφανώς το... περιεχόμενο του «ρεπορτάζ» τους έπρεπε να συμβαδίζει και με τη μορφή του: Δηλαδή το απόλυτο «τίποτα». Σε αυτό είναι συνεπείς.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Θα είναι σαν αφιέρωμα, αλλά δεν θα είναι... (2019-08-20 00:00:00.0)
Αναμνηστικά για αντιπροσώπους και προσκεκλημένους (2019-02-16 00:00:00.0)
Αυξημένο ενδιαφέρον για το νέο λεύκωμα της «Σύγχρονης Εποχής» (2016-01-19 00:00:00.0)
Ποιοι αγωνιούν για τον παλμό της νεολαίας (2012-08-25 00:00:00.0)
Οι μεγάλες ιστορικές στιγμές του ΚΚΕ σε DVD (2008-09-20 00:00:00.0)
ΚΥΚΛΟΦΟΡΗΣΕ (1998-11-22 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ