Τρίτη 23 Σεπτέμβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Να επιστραφούν όλες οι εκτάσεις

Περιοδεία του βουλευτή του ΚΚΕ Γιάννη Ζιώγα στο Δήμο Ορμύλιας Χαλκιδικής

«Να επιστραφούν εδώ και τώρα όλες οι εκτάσεις και η δημόσια περιουσία, που με διάφορα προσχήματα έχει εκχωρηθεί στα ιδιωτικά συμφέροντα, να καταργηθεί το νομικό πλαίσιο που μαζί οικοδόμησαν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, ώστε να αφαιρεθεί κάθε ιδιοκτησιακό δικαίωμα στα δάση, στους ορεινούς όγκους, παραλίες και βιότοπους από μοναστήρια και επιχειρηματικούς ομίλους».

Τις θέσεις αυτές του ΚΚΕ ανέπτυξε στη διάρκεια περιοδείας του στο Δήμο Ορμύλιας της Χαλκιδικής ο βουλευτής του ΚΚΕ Γιάννης Ζιώγας, ο οποίος συναντήθηκε με το δήμαρχο, δημοτικούς συμβούλους και κατοίκους και συζήτησε το θέμα των διεκδικήσεων από τη Μονή Διονυσίου μιας τεράστιας έκτασης του δήμου τους. Επισκέφθηκαν επίσης τη Μεταμόρφωση και τις παιδικές κατασκηνώσεις για παιδιά με ειδικές ανάγκες που φιλοξενούνται κάθε χρόνο από τη Νομαρχία. Την έκταση αυτή ακριβώς διεκδικεί επίσης η Μονή.

Οπως ανέφεραν οι κάτοικοι, στο στόχαστρο της Μονής Διονυσίου έχουν μπει 15.400 στρέμματα του Δήμου Ορμύλιας. Πρόκειται για εκτάσεις με πανέμορφα δάση, χωράφια, καταστήματα, επιχειρήσεις αλλά και κατασκηνώσεις. Το έντονο ενδιαφέρον της Μονής εκδηλώθηκε στη δεκαετία του '60, όταν άρχισε να επικαλείται χρυσόβουλα της εποχής Παλαιολόγων. Θετικές, όσον αφορά κάποια εκατοντάδες στρέμματα, ήταν οι αποφάσεις για τη Μονή που εξέδωσε το 1970 ο Αρειος Πάγος, αλλά το μοναστήρι θέλει όλη την έκταση κι έτσι δήμος και Μονή Διονυσίου βρέθηκαν και πάλι στις αρχές του μήνα στα δικαστήρια, αλλά η υπόθεση αναβλήθηκε για το Σεπτέμβρη του 2009.

Ο Γιάννης Ζιώγας και τα στελέχη του Κόμματος που τον συνόδευαν τόνισαν από την πλευρά τους ότι το θέμα όπως κι αυτό του Βατοπεδίου είναι πολιτικό κι όχι δικαστικό, επέρριψαν τις ευθύνες για τη σημερινή κατάσταση στις προηγούμενες κυβερνήσεις και κάλεσαν το λαό της περιοχής με τον αγώνα τους να ακυρώσουν τις εκχωρήσεις και την παραχώρηση της δημόσιας γης στους ιδιώτες, σημειώνοντας ότι μόνο στη Χαλκιδική τα μοναστήρια διεκδικούν πάνω από 80.000 στρέμματα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ