Τρίτη 23 Σεπτέμβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 39
ΗΜΕΡΟΔΡΟΜΟΣ
Οπορτουνισμός

Ο ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ θέλει να κάνει «κολεγιά» με το ΠΑΣΟΚ. Δικαίωμά του. Θα προσθέταμε, όμως, και υποχρέωσή του να το ομολογεί ανοιχτά, χωρίς να προσδίδει σε αυτή την καθεστωτική του επιλογή «αριστερό» μανδύα. Αλλά δεν έχουμε αυταπάτες: Ξέρουμε ότι τέτοιες υποχρεώσεις, την υποχρέωση δηλαδή της ειλικρίνειας, της ευθύτητας και της συνέπειας μεταξύ λόγου και πράξης, έχουν μόνο οι αριστεροί. Οχι όσοι χρησιμοποιούν την ταμπέλα της «Αριστεράς» σαν εφόδιο πρόσκλησής τους στα σουαρέ του αστικού κυβερνητισμού.

*

Με τη συνέντευξή του στο «Εθνος» ο κ. Αλαβάνος έκανε ένα βήμα παραπέρα από τον κ. Τσίπρα, ο οποίος χαιρέτισε με προχτεσινή του συνέντευξη την «αριστερή» (!) στροφή του ΠΑΣΟΚ. Ο κ. Αλαβάνος πρόσφερε στο ΠΑΣΟΚ και έξι προτάσεις για κοινή δράση με το κόμμα του κ. Παπανδρέου.

Δε θα μπούμε στον πειρασμό να αναλύσουμε επί μακρόν ότι προτάσεις όπως αυτή για την «Ολυμπιακή» απευθύνονται σε ένα κόμμα, το ΠΑΣΟΚ, που προχώρησε σε τρεις απόπειρες ιδιωτικοποίησης της εταιρείας, ή ότι προτάσεις όπως αυτή για το Βατοπέδι απευθύνονται σε ένα κόμμα, το ΠΑΣΟΚ, που έριξε το δικό του νόμο, το «νόμο Τρίτση» για την εκκλησιαστική περιουσία, στον κάλαθο της Ιστορίας.

*

Θα μείνουμε σ' αυτή καθ' αυτή την κίνηση Αλαβάνου: Μετά από 33 χρόνια δικομματισμού και είκοσι χρόνια διακυβέρνησης της χώρας από το ΠΑΣΟΚ,

πόσο «αριστερός» πολιτικός φορέας είναι αυτός που, όπως ο ΣΥΡΙΖΑ,

αναλαμβάνει να συντηρεί, να αναπαράγει και να εισηγείται στα λαϊκά στρώματα την αυταπάτη και την πολιτική απάτη ότι το ΠΑΣΟΚ του ΝΑΤΟ, της «Ζήμενς», του «νόμου Ρέππα» και του ξεπουλημένου κατά 67% ΟΤΕ, θα μπορούσε - τάχα μου - να είναι και... ολίγον «αριστερό»;


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ