Σάββατο 8 Δεκέμβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΔΙΕΘΝΗ
ΚΑΤΟΧΗ ΣΤΟ ΙΡΑΚ
Σκιαμαχίες και ... τακτικές

ΒΑΓΔΑΤΗ - ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.--

«Μάχη» χαρακωμάτων διεξάγεται στην Ουάσιγκτον, όπου οι Δημοκρατικοί εμφανίζονται «αμετακίνητοι» αναφορικά με το χρονοδιάγραμμα για την απόσυρση των αμερικανικών δυνάμεων και την έγκριση του νομοσχεδίου για τα κονδύλια του πολέμου, με την επικεφαλής της Βουλής των Αντιπροσώπων, Νάνσι Πελόσι, να δηλώνει ότι τα επιπρόσθετα κονδύλια ενδέχεται να εγκριθούν αλλά μόνο για το ...Αφγανιστάν. Παρασκηνιακά, όμως, σύμφωνα με την «Ουάσιγκτον Ποστ», αναζητούν νέες στρατηγικές όσον αφορά στο Ιράκ...

Ωστόσο, το 53% των Αμερικανών τάσσεται υπέρ της επιστροφής των αμερικανικών στρατευμάτων μέχρι τα τέλη του 2008, σύμφωνα με δημοσκόπηση του «Rasmussen Report», που σημειώνει ότι το ποσοστό παραμένει το ίδιο από τα μέσα Νοέμβρη, παρά τους ελιγμούς των Δημοκρατικών και παρά την ενορχηστρωμένη έκφραση αισιοδοξίας για την «πρόοδο» στο Ιράκ από πληθώρα Αμερικανών αξιωματούχων. Την ίδια στιγμή άλλη δημοσκόπηση για λογαριασμό των «Bloomberg»/«Los Angeles Times» αναφέρει ότι μόλις το 36% των εν ενεργεία μελών των Ενόπλων Δυνάμεων, των βετεράνων και των οικογενειών τους θεωρεί ότι αξίζει τον κόπο να πολεμήσει κανείς στο Ιράκ, ενώ μόνο το 37% συμφωνεί με την πολιτική του Αμερικανού Προέδρου. Τέλος, σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο CBS, στρατιωτικοί εξοπλισμοί αξίας 1 δισεκατομμυρίου δολαρίων έχουν χαθεί στο Ιράκ. Η αποκάλυψη έγινε χτες, μέρα έναρξης της συζήτησης στην αρμόδια επιτροπή της Γερουσίας.

Στο μεταξύ, χτες, στο Ιράκ επίθεση αυτοκτονίας από γυναίκα καμικάζι στην πόλη Μουκνταντίγια, 90 χιλιόμετρα βορειοανατολικά της Βαγδάτης, είχε αποτέλεσμα να σκοτωθούν 25 άνθρωποι και να τραυματιστούν 27.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ