Κυριακή 9 Δεκέμβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΚΟΜΜΑΤΙΚΗΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΑΘΗΝΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Ολοι στην απεργία με το ΠΑΜΕ

Κάθε εργοστάσιο, χώρος δουλιάς, γειτονιά να μετατραπεί σε εργαστήριο αγώνα, συζήτησης, διαλόγου και οργάνωσης της πάλης με απεργιακές επιτροπές και επιτροπές αγώνα

Η Κομματική Οργάνωση Αθήνας του ΚΚΕ, με ανακοίνωσή της, καλεί όλους τους εργαζόμενους της Αθήνας, Ελληνες και μετανάστες, ανεξάρτητα πού δουλεύουν, στον ιδιωτικό - δημόσιο τομέα, τους αυτοαπασχολούμενους, τη νεολαία, τις γυναίκες, τους συνταξιούχους, τους άνεργους, τους ανασφάλιστους, να παλέψουν για την επιτυχία της απεργίας στις 12 Δεκέμβρη και της απεργιακής συγκέντρωσης του ΠΑΜΕ στην πλατεία Δημαρχείου στις 10 π.μ.

Η βάρβαρη αντιασφαλιστική επίθεση της κυβέρνησης της ΝΔ, που υλοποιεί τους αντιασφαλιστικούς νόμους Σιούφα - Ρέππα, με προσθήκες προς το χειρότερο, αφορά όλους τους εργαζόμενους, όλη τη λαϊκή οικογένεια. Η κατάσταση θα χειροτερέψει δραματικά. Πλήττονται ΟΛΟΙ.

Τα νέα αντιασφαλιστικά μέτρα δεν έχουν σχέση μόνο με τη συνταξιοδότηση, την παράταση του χρόνου εργασίας και τη μείωση των συντάξεων. Εχουν σχέση και με το θέμα της υγείας, της πρόληψης, της περίθαλψης, της πρόνοιας που είναι συναφή και αυτά θα δεχτούν μεγάλο πλήγμα, μέσω της παραπέρα ιδιωτικοποίησης και της επίθεσης σε μισθούς και συντάξεις.

Για την κατάσταση που υπάρχει είναι συνυπεύθυνο το ΠΑΣΟΚ, που και στο Ασφαλιστικό ακολουθεί την ίδια πολιτική με τη ΝΔ. Κανένας δεν πρέπει να παρασυρθεί από τις «αντικυβερνητικές» κορόνες του. Τα χρόνια που κυβέρνησε ψήφισε το νόμο Ρέππα που τώρα υλοποιεί η ΝΔ, τα ίδια και χειρότερα προτείνει μέσα από το πρόγραμμά του. Το ΠΑΣΟΚ δεν αλλάζει. Είναι κόμμα της πλουτοκρατίας. Οι εργαζόμενοι πρέπει να του γυρίσουν την πλάτη. Σε αυτό το κόμμα της πλουτοκρατίας επιδιώκει να σύρει το εργατικό κίνημα ο ΣΥΝ, συνεργάζεται μαζί του στα συνδικάτα και στρώνει το δρόμο για κυβερνήσεις συνεργασίας ΠΑΣΟΚ - ΣΥΝ.

Στις 12 Δεκέμβρη η κυβέρνηση, η εργοδοσία, το ΠΑΣΟΚ να φοβηθούν τη δύναμη των εργατών, των αυτοαπασχολούμενων, της νεολαίας της Αθήνας, τονίζεται στην ανακοίνωση.

Για να συνεχίσουμε πιο δυναμικά την πάλη, ενάντια στα αντιασφαλιστικά - αντεργατικά μέτρα, την αντιλαϊκή πολιτική, για να καταργηθούν οι νόμοι Σιούφα - Ρέππα, να μην περάσει ο νέος αντιασφαλιστικός νόμος. Λαϊκή αντεπίθεση. Για σύνταξη στα 55 για τις γυναίκες, στα 60 για τους άνδρες - 50 και 55, αντίστοιχα, για τα Βαρέα και Ανθυγιεινά. Κάτω τα χέρια από τα Βαρέα και Ανθυγιεινά. Κατώτερος μισθός 1400 ευρώ και 1.120 ευρώ κατώτερη σύνταξη. Σύνταξη ανεξαρτήτως ηλικίας στα 30 χρόνια ασφάλισης. Δημόσια δωρεάν Υγεία - Πρόνοια.

Καμία εμπιστοσύνη στις συνδικαλιστικές ηγεσίες της ΓΣΕΕ, της ΑΔΕΔΥ, του κυβερνητικού - εργοδοτικού συνδικαλισμού. Δε θέλουν και δεν μπορούν να οργανώσουν αγώνες, που θα αποτρέπουν τα χειρότερα, θα φέρνουν κατακτήσεις.

Είναι συνένοχοι και συνεργάτες της εργοδοσίας και των κυβερνήσεων ΝΔ - ΠΑΣΟΚ. Με τη στάση τους, οδήγησαν σε αδιέξοδο τις μεγάλες κινητοποιήσεις που έγιναν ενάντια στο νόμο Γιαννίτση και δέχτηκαν να ψηφιστεί ο νόμος Ρέππα, που τώρα εφαρμόζει και συμπληρώνει η ΝΔ. Το ίδιο κάνουν και σήμερα. Με τη στάση τους έχουν βάλει το εργατικό κίνημα «στον τοίχο», να αμύνεται και να διαπραγματεύεται το πόσα θα χάσει. Εχουν αναλάβει συγκεκριμένο ρόλο υπεράσπισης της πολιτικής του κεφαλαίου, της εργοδοσίας και της ΕΕ.

Η εργατική τάξη δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να αναθέσει τον αγώνα για την επίλυση των προβλημάτων της και του Ασφαλιστικού, σε αυτές τις ξεπουλημένες ηγεσίες. Να αλλάξουν οι συσχετισμοί παντού στο συνδικαλιστικό και πολιτικό επίπεδο, για να χαράξουμε νικηφόρα πορεία.

Εξορμήσεις και περιοδείες σε χώρους δουλειάς

Πανεξόρμηση της ΚΟΑ αύριο Δευτέρα όπου μεταξύ άλλων, προγραμματίζονται οι παρακάτω δραστηριότητες:

-- Στις 11.30 π.μ. στους εργαζόμενους των υπηρεσιών catering του αεροδρομίου «Ελ. Βενιζέλος» θα μιλήσει ο Γ. Μαυρίκος.

-- Στις 10 π.μ. η Εύα Μελά θα περιοδεύσει στο ΙΚΑ της πλατείας Θεάτρου.

-- Στις 10 π.μ. ο Γ. Πρωτούλης στη σχολή μαγειρικής «LE MONDE».

-- Στις 10 π.μ. η Ελπίδα Παντελάκη στην ασφαλιστική εταιρεία GENERAL UNION.

-- Κλιμάκια της κομματικής οργάνωσης των Τηλεπικοινωνιών της ΚΟΑ του ΚΚΕ θα περιοδεύσουν: Στις 8 π.μ. στο διοικητικό μέγαρο του ΟΤΕ. Στις 7.30 π.μ. στο κτιριακό συγκρότημα του ΟΤΕ στην Καλλιθέα. Στις 6.30 π.μ. στο κτίριο Δαγκλή του ΟΤΕ και στις 11 π.μ. στο ΝΥΜΑ ΟΤΕ. Στις 4 π.μ. στο ΝΥΜΑ ΟΤΕ. Στις 7 π.μ. στα ΕΛΤΑ, στο κτίριο του Περιστερίου και στις 6 μ.μ. στο Κέντρο Διαλογής, στο Κρυονέρι. Στις 9 π.μ. στην ΙΝΤΡΑΚΟΜ.

-- Κλιμάκια της κομματικής οργάνωσης των Νοτιοανατολικών συνοικιών της ΚΟΑ του ΚΚΕ θα πραγματοποιήσουν περιοδείες, για την αντιλαϊκή επίθεση και τους αντιασφαλιστικούς νόμους, στο ΜΕΤΡΟ της Δάφνης και της Ηλιούπολης και στα καταστήματα των παραπάνω περιοχών.

-- Περιοδείες θα πραγματοποιηθούν από την Αχτίδα Κατασκευών της ΚΟΑ, στις 7 π.μ., στο εργοτάξιο του Βωβού (Λ. Συγγρού) και στο εργοτάξιο του προαστιακού στους Αγ. Ανάργυρους.

-- Περιοδείες θα γίνουν από κλιμάκια της Αχτίδας Εκπαιδευτικών της ΚΟΑ, στις 9.30 π.μ. στα δημοτικά σχολεία του Περιστερίου, στα γυμνάσια και λύκεια του Αμαρουσίου, στα γυμνάσια και Λύκεια της Ν. Ιωνίας.

-- Κλιμάκιο της Βορειοανατολικής Αχτίδας της ΚΟΑ θα επισκεφθεί στις 10 π.μ. το κατάστημα HONDOS στο Χαλάνδρι και σούπερ μάρκετ της περιοχής.

-- Στους εργάτες των μηχανουργείων του Βοτανικού στις 7 π.μ. θα περιοδεύσει κλιμάκιο της Αχτίδας του 3ου-4ου Διαμερίσματος της ΚΟΑ.

-- Στελέχη της Αχτίδας Μεταφορών της ΚΟΑ θα επισκεφτούν τους παρακάτω χώρους: Ολα τα αμαξοστάσια και τις αφετηρίες της ΕΘΕΛ. Την Τεχνική Βάση της «Ολυμπιακής Αεροπορίας», την Αεροπλο?α, τα κεντρικά γραφεία της ΟΑ (Λ. Συγγρού). Το εργοστάσιο του ΟΣΕ στον Πειραιά, στα κεντρικά γραφεία τους ΟΣΕ (οδός Καρόλου, Αθήνα), τον Τ.Μ.Κ. Ελευσίνα και Ρέντη. Τα ΗΛΠΑΠ και τον ΗΣΑΠ Αθήνας.

-- Από την Αχτίδα ΑΕΙ - ΤΕΙ - Ερευνας της ΚΟΑ θα γίνουν περιοδείες στους παρακάτω χώρους: Στην τεχνική υπηρεσία του Πανεπιστημίου Αθηνών. Στις γραμματείες της Φυσικομαθηματικής Σχολής. Στην τεχνική υπηρεσία της Φιλοσοφικής Σχολής. Στις διοικητικές υπηρεσίες του Πανεπιστημίου Αθήνας (Χ. Λαδά). Στις γραμματείες της σχολής ΝΟΠΕ. Στους εργαζόμενους της Ιατρικής. Στους εργαζόμενους και καθηγητές του ΤΕΦΑΑ. Στην παιδαγωγική σχολή (Χημείο). Στη διοίκηση και στη βιβλιοθήκη του Γεωπονικού Πανεπιστημίου. Στη διοίκηση και στις γραμματείες των τμημάτων της ΑΣΟΕΕ. Στο Πάντειο Πανεπιστήμιο. Στις διοικητικές υπηρεσίες και στις γραμματείες των σχολών του ΤΕΙ Αθήνας. Στις διοικητικές υπηρεσίες και στις γραμματείες των σχολών του ΤΕΙ Πειραιά. Στη διοίκηση, στην οικονομική υπηρεσία, στη βιβλιοθήκη και στις γραμματείες των σχολών του Πολυτεχνείου.

-- Κλιμάκια της Αχτίδας Υπηρεσιών της ΚΟΑ θα επισκεφτούν το Ξενοδοχείο «ΑΣΤΕΡΑΣ» στις 12 μ. Την εταιρεία ICAP, στις 10 π.μ. Τον Οργανισμό Δημοσιογραφικού Χάρτου στις 7 π.μ.. Την εταιρεία security «WACKENHUT» στις 7 π.μ.

-- Από την Αχτίδα της Ενέργειας της ΚΟΑ θα γίνουν οι παρακάτω περιοδείες: Στην ΕΥΔΑΠ (τομέας Ηρακλείου) στις 7 π.μ.. Στην ΕΥΔΑΠ (τομέας Περισσού) στις 7 π.μ.. Στην ΕΥΔΑΠ (Ιλίσια) στις 7 π.μ.. Στη ΔΕΗ στον Αγ. Στέφανο στις 8 π.μ.. Στη ΔΕΗ στο Ρουφ. Στη Διεύθυνση οικονομικών λειτουργιών της ΔΕΗ στις 10 π.μ.. Στη ΔΕΗ περιοχή Καλλιθέας στις 8 π.μ.. Στη ΔΕΗ Ελα?δας στις 7 π.μ..

-- Από την Αχτίδα Υγείας Πρόνοιας της ΚΟΑ θα γίνουν περιοδείες στα Νοσοκομεία «ΥΓΕΙΑ», «ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ», «ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟ» και στο Εθνικό Ιδρυμα Αποκατάστασης Αναπήρων.

-- Κλιμάκια της Αχτίδας του 5ου-6ου Διαμερίσματος της ΚΟΑ θα επισκεφθούν το Νοσοκομείο Πατησίων, τους παιδικούς σταθμούς της περιοχής, τον ΟΑΕΔ Γαλατσίου και το Ασυλο Ανιάτων Κυψέλης. Την Τρίτη 11/12 το 7ο Θεραπευτήριο ΙΚΑ και τους παιδικούς σταθμούς Προμπονά.

-- Κλιμάκια των κομματικών οργανώσεων των νοτιοδυτικών συνοικιών της ΚΟΑ θα επισκεφθούν τους παρακάτω χώρους: Τα καταστήματα HONDOS στο Αιγάλεω και στο Περιστέρι. Το MEDIA MARKET στη Λ. Αθηνών. Την εταιρεία εκτυπώσεων ΚΑΡΥΔΑΚΗΣ στο Περιστέρι. Τα σούπερ μάρκετ της αλυσίδας Α-Β ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ στο Αιγάλεω και στο Περιστέρι. Το Βουγιουκλάκειο. Το Γενικό Νοσοκομείο Αγίας Βαρβάρας (πρώην Λοιμωδών).

-- Στελέχη της Αχτίδας Βιομηχανίας της ΚΟΑ θα επισκεφθούν: Τις εταιρείες γραφικών τεχνών «ΤΥΠΟΧΡΩΜ» και «ΠΕΠΠΑΣ» στις 8 π.μ. Το εργοστάσιο ELITE στις 12 μ.. Τα πρακτορεία Τύπου στην οδό Εμμ. Παππά, στις 10 π.μ. Τα συνεργεία αυτοκινήτων περιοχής Βουλιαγμένης SEAT, KARETA και OPEL. Την Τρίτη 11/12 στις 11 π.μ. στελέχη της Αχτίδας θα μιλήσουν στους εργαζόμενους της φαρμακοβιομηχανίας ΒΙΑΝΕΞ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ