Τρίτη 11 Δεκέμβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΑΛΙΒΕΡΙ
Κινητοποίηση ενάντια στη ρύπανση της ΑΓΕΤ

Δυναμική κινητοποίηση έξω από το εργοστάσιο της ΑΓΕΤ στο Αλιβέρι, ενάντια στην καύση του RDF και «προειδοποιητικό» αποκλεισμό της πύλης του εργοστασίου για περίπου μιάμιση ώρα, πραγματοποίησε χτες το μεσημέρι η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Αλιβερίου. Στην Επιτροπή συμμετέχουν συνδικάτα, τοπικοί και περιβαλλοντικοί φορείς. Στη χτεσινή κινητοποίηση συμμετείχαν μαθητές των λυκείων, ενώ τα μαγαζιά με απόφαση του Εμπορικού Συλλόγου παρέμειναν κλειστά.

Κάτοικοι, νέοι και εργαζόμενοι συγκεντρώθηκαν έξω από το εργοστάσιο, δηλώνοντας την αντίθεσή τους στην καύση του RDF (σ.σ. πρόκειται για συμπιεσμένα υλικά και απόβλητα του εργοστασίου), το οποίο σκοπεύει να χρησιμοποιήσει η εταιρεία ως καύσιμο. Μάλιστα, όπως λένε κάτοικοι της περιοχής, η εταιρεία επιδοτείται από την ΕΕ γι' αυτό.

«Κέρδη για τις πολυεθνικές - Θάνατος για το λαό», έγραφε το πανό του ΠΑΜΕ, «Οχι στην καύση των σκουπιδιών από την ΑΓΕΤ», δήλωνε κατηγορηματικά η Επιτροπή Αγώνα. Να σημειωθεί ότι τόσο το σωματείο της ΑΓΕΤ, όσο και η δημοτική αρχή Αλιβερίου δεν έχουν αντιτεθεί στα σχέδια της πολυεθνικής. Στη συγκέντρωση, χαιρετισμό απηύθυνε και ο βουλευτής του ΚΚΕ, Γιώργος Μαρίνος, εκφράζοντας τη στήριξη του Κόμματος στον αγώνα κατοίκων και εργαζομένων, και η Σοφία Ντούρου νομαρχιακή σύμβουλος με τη ΝΑΣ Εύβοιας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ