Τρίτη 11 Δεκέμβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΝΟΜΑΡΧΩΝ
Συμφωνία ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΣΥΝ για τον αντιλαϊκό «Καποδίστρια 2»

Προσπάθεια αποκλεισμού του διαφορετικού πολιτικού λόγου που εκφράζει η Νομαρχιακή Αγωνιστική Συνεργασία

Να αποκλείσουν τη Νομαρχιακή Αγωνιστική Συνεργασία (ΝΑΣ) από την κατάθεση του διαφορετικού πολιτικού της λόγου επιχείρησαν οι δυνάμεις της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΝ στην Ενωση Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων Ελλάδας (ΕΝΑΕ), προφανώς για να μη χαλάσει η «σούπα» της ομοφωνίας που ψευδώς διακηρύττουν οι εκπρόσωποι των παραπάνω παρατάξεων ότι διέπει τις αποφάσεις των συνεδρίων τους.

Ετσι και το Σάββατο, τελευταία μέρα των εργασιών του ετήσιου συνεδρίου της ΕΝΑΕ, στη Δράμα, με δεδομένη τη σύμπλευση στη συγκρότηση ισχυρών διοικητικών μονάδων που θα υλοποιούν αποτελεσματικά την κυρίαρχη αντιλαϊκή πολιτική, δεν επετράπη στον εκπρόσωπο της ΝΑΣ να τοποθετηθεί.

Το συνέδριο έκλεισε άρον άρον, το ίδιο και τα μικρόφωνα, ώστε να μη γίνει δυνατή η εκφορά της άλλης άποψης που κάνει σαφές ότι «ο νέος "Καποδίστριας" που αφορά την παραπέρα συνένωση περιφερειών, νομών και δήμων, έχει στόχο την αποτελεσματικότερη προώθηση της αντιλαϊκής πολιτικής με τη δημιουργία καλύτερων πλαισίων δράσης του μεγάλου κεφαλαίου, την περαιτέρω εναρμόνιση της κρατικής διαχείρισης στους στόχους και την υλοποίηση του Δ' ΚΠΣ».

Κάτω από αυτό το πρίσμα - όπως σημειώνεται και σε σχετικό ψήφισμα για τη νέα διοικητική δομή που κατέθεσε η ΝΑΣ - «ο περιορισμός της πολιτικής συζήτησης - αντιπαράθεσης για τη λειτουργικότητα ή όχι των διοικητικών δομών είναι βαθιά αποπροσανατολιστικός, επιζήμιος για τα λαϊκά συμφέροντα και επιδερμικός». Και είναι αλήθεια ότι κατά τις εργασίες του συνεδρίου οι διαφοροποιήσεις ήταν επιμέρους, καθώς ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΣΥΝ ομονόησαν στο τελικό τους ψήφισμα.

Σε αυτό τονίζεται ότι «η επιτακτική ανάγκη για τη θεσμοθέτηση ευρύτερων και ισχυρότερων περιφερειακών αυτοδιοικητικών μονάδων με αιρετά όλα τα όργανά τους και με ενσωματωμένες τις σημερινές δομές των Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων που παραμένουν διοικητικές μονάδες του νέου θεσμού, λαμβάνοντας υπόψη τις ιδιαιτερότητες του νησιωτικού, ορεινού και δυσπρόσιτου χώρου». Οι νομάρχες ζήτησαν τα νέα σχήματα να «έχουν ευρύτατο πεδίο αρμοδιοτήτων». Και ζητούν να αναλάβουν τις αρμοδιότητες: Περιφερειακή ανάπτυξη, χωροταξικός σχεδιασμός, περιβάλλον, κοινωνική προστασία, μεταφορές, πολιτική προστασία, δημόσια υγεία, παιδεία, εμπόριο, τουρισμό και πρωτογενή τομέα. Μάλιστα, για να ασκήσουν αυτές τις αρμοδιότητες ζητούν να αναλάβουν φορολογική εξουσία...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ