Τετάρτη 12 Δεκέμβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΔΙΕΘΝΗ
ΑΛΓΕΡΙΑ
Δεκάδες νεκροί από διπλή βομβιστική επίθεση

ΑΛΓΕΡΙ.-- Πολύνεκρη διπλή βομβιστική επίθεση έξω απ' το Συνταγματικό Δικαστήριο και τα γραφεία του ΟΗΕ στην πρωτεύουσα της Αλγερίας, Αλγέρι, σημειώθηκε χτες, με αποτέλεσμα δεκάδες νεκρούς (ο αριθμός των οποίων συνεχώς ανέβαινε, με τις αρχές να κάνουν λόγο για 62) και δεκάδες τραυματίες (ανάμεσά τους και ξένοι υπήκοοι).

Αν και καμία οργάνωση δεν ανέλαβε άμεσα την ευθύνη, οι αλγερινές αρχές υποψιάζονται μέλη πρώην ισλαμικών οργανώσεων (π.χ. Ομάδα Σαλαφιστών για Κήρυγμα και Μάχη, GSPC, που πέρσι μετονομάστηκε σε αλ Κάιντα του Ισλαμικού Μαγκρέμπ) που συνεργάζονται με την αλ Κάιντα. Και οι δύο βομβιστικές επιθέσεις έγιναν με ΙΧ αυτοκίνητα παγιδευμένα με εκρηκτικά. Η πρώτη σημειώθηκε κοντά στο κτίριο του Συνταγματικού Δικαστηρίου στην κεντρική περιοχή της πρωτεύουσας Ελ Μπίαρ και η δεύτερη έκρηξη σημειώθηκε στα γραφεία του ΟΗΕ στο προάστιο «Υδρα», προκαλώντας σοβαρές υλικές ζημιές στο κτίριο...

Ο Γάλλος πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί ήταν απ' τους πρώτους ηγέτες που έσπευσαν να επικοινωνήσουν με τον Αλγερινό πρόεδρο Αμπντελαζίζ Μπουτεφλίκα και καταδίκασε τις επιθέσεις χαρακτηρίζοντάς τες «βάρβαρες και βδελυρές πράξεις».

Η προηγούμενη πολύνεκρη βομβιστική επίθεση σημειώθηκε τον περασμένο Σεπτέμβρη με τουλάχιστον 50 νεκρούς.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ