Τετάρτη 12 Δεκέμβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΔΙΕΘΝΗ
ΙΤΑΛΙΑ - «ΑΡΙΣΤΕΡΑ, ΟΥΡΑΝΙΟ ΤΟΞΟ»
Νέο διαχειριστικό μόρφωμα

ΡΩΜΗ.--

Ομοσπονδία με την επωνυμία «Αριστερά, το Ουράνιο Τόξο» συστάθηκε την Κυριακή με πρωτοβουλία της Κομμουνιστικής Επανίδρυσης, των Ιταλών Κομμουνιστών, της Δημοκρατικής Αριστεράς και των Πρασίνων.

Πρόκειται για ένα νέο πολιτικό μόρφωμα, που δεν κρύβει τη διαχειριστική του λογική και θέλει να λειτουργήσει ως «αντίβαρο» στο άλλο μόρφωμα που δημιουργήθηκε πρόσφατα, το Δημοκρατικό Κόμμα, του Βάλτερ Βελτρόνι.

Οπως ισχυρίζονται οι δυνάμεις που τη δημιούργησαν, η «Αριστερά, το Ουράνιο Τόξο» αποτελεί μια «απάντηση ενότητας όλων των κομμάτων που συναθροίζονται στην ιταλική Αριστερά και στοχεύει στη συμπλήρωση του πολιτικού κενού, που δημιουργήθηκε με τη συγκρότηση του Δημοκρατικού Κόμματος, το οποίο, όπως υποστηρίζουν, έχει κάνει στροφή προς το κέντρο». Ταυτόχρονα στελέχη του, όπως ο πρώην γραμματέας της Επανίδρυσης Φάουστο Μπερτινότι, δήθεν εμφανίζεται κριτικά προς την κυβέρνηση Πρόντι, που βεβαίως εξακολουθούν να στηρίζουν η ηγεσία του κόμματος και τα άλλα κόμματα της λεγόμενης ιταλικής αριστεράς.

Υπενθυμίζεται, ωστόσο, πως με αφορμή αυτές τις διεργασίες υπάρχουν έντονες αντιδράσεις, όπως το κείμενο - κάλεσμα με τον τίτλο «ας υπερασπιστούμε την ταυτότητά μας», που υπογράφεται από μέλη και στελέχη της Κομμουνιστικής Επανίδρυσης απ' όλη τη χώρα, και άλλους αγωνιστές που επιμένουν στην αυτοτελή δράση και ύπαρξη κομμουνιστικής οργάνωσης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ