Τετάρτη 12 Δεκέμβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΔΙΕΘΝΗ
ΒΟΛΙΒΙΑ
Δολοφονική επίθεση κατά κυβερνητικού βουλευτή

Την επομένη της κατάληξης της πρότασης για το νέο Σύνταγμα

Οι λαϊκές δυνάμεις παρά τις πιέσεις στηρίζουν την πρόταση νέου συντάγματος

Associated Press

Οι λαϊκές δυνάμεις παρά τις πιέσεις στηρίζουν την πρόταση νέου συντάγματος
ΛΑ ΠΑΣ.--

Επίθεση με δύο χειροβομβίδες τα ξημερώματα της Δευτέρας έκαναν «άγνωστοι» στο σπίτι του βουλευτή του κυβερνώντος «Κινήματος για το Σοσιαλισμό» - MAS στη Σάντα Κρους, Οσβάλντο Περέδο, σύμφωνα με τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του MAS Κάρλος Ρομέρο.

Πρόκειται ουσιαστικά για μία δολοφονική επίθεση, ένα βήμα εντατικοποίησης του «βρώμικου» πολέμου κατά της κυβέρνησης του Προέδρου Εβο Μοράλες εκ μέρους της εγχώριας ολιγαρχίας και των ομάδων κρούσης της.

Παράλληλα, ο Πρόεδρος Εβο Μοράλες μετά την επιστροφή του από την Αργεντινή, όπου έλαβε μέρος στην ιδρυτική Σύνοδο της Τράπεζας του Νότου και την ορκωμοσία της νέας Προέδρου της Αργεντινής Κριστίνα Φερνάντες, δήλωσε ότι η τελική έγκριση ή όχι του νέου Συντάγματος - η Συντακτική Συνέλευση ψήφισε την Κυριακή και ενέκρινε το πλήρες κείμενο του νέου Συντάγματος - εναπόκειται στο βολιβιανό λαό. Επίσης, τόνισε ότι το δημοψήφισμα θα διοργανωθεί εντός των προσεχών 120 ημερών.

Τέλος, σύμφωνα με τον Τελεσούρ, οι κυβερνήσεις της Αργεντινής, της Βενεζουέλας, της Παραγουάης, του Εκουαδόρ, της Βραζιλίας, της Ουρουγουάης, της Ονδούρας, της Κολομβίας και της Χιλής εξέφρασαν την «απόλυτη και σταθερή αλληλεγγύη τους με την κυβέρνηση της Βολιβίας».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ