Τετάρτη 13 Σεπτέμβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΔΗΚΕΒΕ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ
Αγώνας για ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής

Ανάγκη να αμφισβητηθεί στο σύνολό της η κυβερνητική πολιτική που γεννά και αναπαράγει τα προβλήματα των ΕΒΕ και των πλατιών λαϊκών στρωμάτων

Με βασική πτυχή την αγωνιστική δράση που πρέπει να αναπτυχθεί μέσα στους κύκλους των ΕΒΕ, για το συντονισμό τους με τα άλλα λαϊκά στρώματα για την ανατροπή αυτής της αντιλαϊκής κυβερνητικής πολιτικής, πραγματοποιήθηκε προχτές στα Γιάννενα η συνδιάσκεψη Τοπικής Επιτροπής της ΔΗΚΕΒΕ. Η συνδιάσκεψη αυτή εντάσσεται στα πλαίσια των συνδιασκέψεων που θα γίνουν το αμέσως επόμενο διάστημα σε όλη τη χώρα, οι οποίες θα καταλήξουν στην Πανελλαδική Συνδιάσκεψη της ΔΗΚΕΒΕ που θα πραγματοποιηθεί στα μέσα το επόμενου μήνα στην Αθήνα.

Στη διάρκεια των εργασιών της συνδιάσκεψης, εκφράστηκε έντονα η ανησυχία για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι μικροί βιοτέχνες, έμποροι, αυτοαπασχολούμενοι και οι συνταξιούχοι, ενώ ιδιαίτερος ήταν ο προβληματισμός που εκδηλώθηκε, γύρω από την αναντιστοιχία στην πλειοψηφία του των τριτοβάθμιων οργανώσεων του συνδικαλιστικού κινήματος, που ενώ οξύνονται τα προβλήματα, η συμμετοχή μειώνεται. Οπως τόνισαν ορισμένοι ομιλητές, η μειωμένη συμμετοχή οφείλεται σε ένα βαθμό στις αντικειμενικές δυσκολίες των ΕΒΕ, όμως τις μεγαλύτερες ευθύνες τις φέρουν οι συμβιβασμένες πλειοψηφίες της ΓΣΕΒΕΕ, της ΕΣΕΕ και της ΓΣΑΕ και ότι τα προβλήματα θα είχαν μετριαστεί, αν υπήρχε έστω μια αγωνιστική πρωτοβουλία από τις τριτοβάθμιες συνδικαλιστικές οργανώσεις.

Σε ό,τι αφορά τη δράση της Τοπικής Επιτροπής για το προηγούμενο διάστημα, χαρακτηρίστηκε θετική, αφού με αιχμή την αντιμονοπωλιακή της δράση και προσανατολισμό είχε θετικά αποτελέσματα στην περιοχή. Σήμερα η ΔΗΚΕΒΕ στην Τοπική ΟΕΒΕ αύξησε τις δυνάμεις στο 34% και από τρία μέλη στο ΔΣ, τώρα έχει 4. Επίσης στις εκλογές στους Εμπορικούς Συλλόγους Βορειοδυτικής Ελλάδας και Νήσων, η ΔΗΚΕΒΕ, από ένα μέλος που είχε εξέλεξε 7 και τώρα κατέχει την απόλυτη πλειοψηφία.

Τέλος το γενικό συμπέρασμα, που θα αποτελέσει και το εφαλτήριο για την ανάπτυξης της δράσης της ΔΗΚΕΒΕ σε τοπικό επίπεδο, είναι ότι δεν πρέπει να περιορίζεται κανείς στα επιμέρους προβλήματα, αλλά πρέπει να αμφισβητηθεί στο σύνολό της η κεντρική κυβερνητική πολιτική που γεννά και αναπαράγει τα προβλήματα. Η δράση πρέπει να ενταθεί σε αντιμονοπωλιακή κατεύθυνση, να προβληθούν οι θέσεις της ΔΗΚΕΒΕ που έρχονται κόντρα σ' αυτή την πολιτική, ούτως ώστε να ξεκινήσει ένας συντονισμένος αγώνας με τα άλλα στρώματα που πλήττονται από αυτή την πολιτική, για την ανατροπή της.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ