Τρίτη 18 Δεκέμβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
ΖΑΚΥΝΘΟΣ
Εργατική τάξη και πολιτισμός

Μια πολύ σημαντική πρωτοβουλία υλοποίησε το Εργατικό Κέντρο Ζακύνθου. Δημιούργησε Επιτροπή Πολιτισμού, με ομάδες θεάτρου, φωτογραφίας, ποίησης, κινηματογράφου και προσεχώς ζωγραφικής.

Οι πρώτες εκδηλώσεις της Επιτροπής είχαν μεγάλη συμμετοχή κόσμου. Η μία αφιερώθηκε στον πολιτισμό και η δεύτερη στον Τσε Γκεβάρα, με έκθεση αφίσας και συναυλία του συγκροτήματος «Φτηνό Ευέλικτο Μουσικό Δυναμικό». Σημειώνουμε ότι η νεολαία αγκάλιασε αμέσως τις ομάδες και το μέλλον της πρωτοβουλίας φαντάζει ευοίωνο.

Δυναμικά επανέρχεται στην πολιτιστική ζωή του νησιού και η Κινηματογραφική Λέσχη Ζακύνθου, με πρόγραμμα προβολών που ξεκίνησε στις αρχές Νοέμβρη. Οι προβολές είναι δωρεάν για τους μαθητές και τους φοιτητές, ενώ θα συνεχιστεί η σημαντική συνεργασία με το Εργατικό Κέντρο Ζακύνθου, που χορηγεί στις οικογένειες των εργαζομένων δωρεάν κάρτες εισόδου στις προβολές (το κόστος το αναλαμβάνει το ΕΚΖ). Η συνεργασία ξεκίνησε το Γενάρη του 2006 και συνεχίζεται επιτυχώς.

Το πρόγραμμα προβολών του Γενάρη έχει ως εξής: 7/1: «Machuka» Αντρες Γουντ (Χιλή). 14/1: «Ο άνεμος χορεύει στο κριθάρι» Κεν Λόουτς. 21/1: «Οι τρεις ταφές του Μελκιάδες Εστράδα» Τόμι Λι Τζόουνς. 28/1: «Κανείς δεν ξέρει» Κόρε-έντα Χιροκάζου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ