Τρίτη 18 Δεκέμβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΝΕΟΛΑΙΑ
ΠΤΥΧΙΟΥΧΟΙ ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ
Η κυβέρνηση τους αγνοεί και τους εμπαίζει!

Οι 600 απόφοιτοι του Τμήματος Ειδικής Αγωγής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας είναι αδιόριστοι και μετατρέπονται σε πολιτικούς «ομήρους» των κυβερνώντων, ενώ παραμένουν τα μεγάλα κενά στα Ειδικά Σχολεία και στα Τμήματα Ενταξης

Παρά το γεγονός ότι ο νόμος 2817/2000 προβλέπει ότι τα κενά στα Σχολεία Ειδικής Αγωγής και στα Τμήματα Ενταξης των Δημοτικών Σχολείων θα καλύπτονται από εκπαιδευτικούς που τέλειωσαν στη Σχολή Ειδικής Αγωγής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, οι 600 και πλέον απόφοιτοι της συγκεκριμένης σχολής - που, ας σημειωθεί, είναι και η μοναδική στην Ελλάδα - δε διορίζονται!

Ετσι τα μεγάλα κενά διδασκόντων στα σχολεία Ειδικής Αγωγής, αλλά και στα Τμήματα Ενταξης παραμένουν και, ταυτόχρονα, αξιοποιούνται για προεκλογικά ρουσφέτια της κυβέρνησης, όπως έγινε λίγο πριν τις τελευταίες εκλογές, με την απόσπαση σε θέσεις ειδικής αγωγής δασκάλων γενικής εκπαίδευσης που δεν έχουν σχέση με το αντικείμενο και, επομένως, αδυνατούν ν' ανταποκριθούν στα διδακτικά τους καθήκοντα.

Κάτω από τη συνεχή πίεση των αδιόριστων εκπαιδευτικών Ειδικής Αγωγής και των γονιών τους - σχετική Ερώτηση στη Βουλή έχει καταθέσει το ΚΚΕ - η κυβέρνηση έχει πολλές φορές υποσχεθεί ότι θα δώσει λύση στο πρόβλημα, με νομοθετική παρέμβαση. Μάλιστα, πριν τις τελευταίες βουλευτικές εκλογές, διάφοροι κυβερνητικοί και υπηρεσιακοί παράγοντες - ανάμεσά τους ο Γ. Σούρλας, αντιπρόεδρος της Βουλής, ο διευθυντής Ειδικής Αγωγής του υπουργείου κ.ά. - είχαν πολλάκις και κατηγορηματικώς «δεσμευτεί» ότι το πρόβλημα θα λυθεί γρήγορα.

Υστερα από μεγάλες καθυστερήσεις και πολλές αναβολές, το υπουργείο Παιδείας εδέησε να εκδώσει σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος για τον καθορισμό κλάδου δασκάλων και νηπιαγωγών ειδικής αγωγής και το έστειλε στη Γενική Γραμματεία της Κυβέρνησης για έγκριση. Ομως, ο σχετικός έλεγχος νομιμότητας, που διενήργησε η Κεντρική Νομοπαρασκευαστική Επιτροπή, αποφάνθηκε ότι το σχέδιο χρειάζεται διορθώσεις και, στις 11 - 9 - 2007, στάλθηκε πίσω στο υπουργείο. Εκτοτε, πέρασαν 3 και πλέον μήνες και το υπουργείο... κάνει ακόμα τις διορθώσεις!

Το συμπέρασμα, λοιπόν, που βγαίνει είναι ότι η κυβέρνηση «κωλυσιεργεί» επίτηδες, γιατί δε θέλει να δώσει λύση στο πρόβλημα των πτυχιούχων του Τμήματος Ειδικής Αγωγής, αλλά θέλει να τους κρατάει σε συνεχή πολιτική «ομηρία». Οπως, δε θέλει, επίσης, να λυθεί και το πρόβλημα των τεράστιων ελλείψεων ειδικού εκπαιδευτικού προσωπικού, που αντιμετωπίζουν τα Σχολεία Ειδικής Αγωγής, τα Τμήματα Ενταξης των Δημοτικών και, γενικότερα, η εκπαίδευση των ατόμων με αναπηρία...

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Δεν θα περάσει η πολιτική που χτυπά τα μορφωτικά δικαιώματα και όσους τα διεκδικούν (2024-09-05 00:00:00.0)
Χωρίς δεσμεύσεις και για την Ειδική Αγωγή (2016-06-02 00:00:00.0)
Παρέμβαση του ΚΚΕ στη Βουλή για την Ειδική Αγωγή (2015-10-15 00:00:00.0)
Με τη σφραγίδα της ΕΕ το νομοσχέδιο για την Ειδική Αγωγή (2014-05-07 00:00:00.0)
Απαιτούνται κατεπείγοντα μέτρα για να λειτουργήσουν (2013-10-11 00:00:00.0)
ΑΤΙΤΛΟ (2008-01-01 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ