Τρίτη 18 Δεκέμβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΝΕΟΛΑΙΑ
ΣΠΟΥΔΑΣΤΕΣ ΤΕΙ
Διαμαρτυρία για την υποχρηματοδότηση

Με παράσταση διαμαρτυρίας στη Βουλή, την Πέμπτη 20 Δεκέμβρη - μέρα ψήφισης του προϋπολογισμού - στις 2 το μεσημέρι, απαντούν φοιτητές, εκπαιδευτικοί και γονείς στην πολιτική της συνεχιζόμενης υποχρηματοδότησης της Παιδείας.

Στην κινητοποίηση καλούν η ΠΟΣΔΕΠ, η ΟΛΜΕ, η ΔΟΕ, η ΑΣΓΜΕ και οι Ομοσπονδίες Διοικητικού (ΟΔΠΤΕ) και Εργαστηριακού Προσωπικού Πανεπιστημίων (ΠΟΣΕΕΔΙΠ).

Οπως αναφέρει σε ανακοίνωση - κάλεσμα στην κινητοποίηση η Πανσπουδαστική Κίνηση Συνεργασίας, «η κυβέρνηση κατέθεσε για μια ακόμη χρονιά έναν προϋπολογισμό λιτότητας και εξαθλίωσης της Παιδείας, που αποτελεί ωμό εκβιασμό των ΑΕΙ να ιδιωτικοποιηθούν μια ώρα αρχύτερα». Η ΠΚΣ καλεί τους φοιτητές με την παράσταση διαμαρτυρίας να διεκδικήσουν: «Αύξηση των δαπανών για την Παιδεία στο 15% του κρατικού προϋπολογισμού, κάλυψη όλων των αναγκών σε προσωπικό, υποδομές, αίθουσες και εργαστήρια, δωρεάν σπουδές, σίτιση, στέγαση, συγγράμματα, συγκοινωνίες για κάθε φοιτητή», χωρίς «καμία επιχειρηματική δραστηριότητα στα πανεπιστήμια».

  • Σε συμβολικό αποκλεισμό της λεωφόρου Καβάλας προχωρούν σήμερα το μεσημέρι σπουδαστές των ΤΕΙ Πειραιά και Αθήνας, που διαμαρτύρονται για την εντεινόμενη υποβάθμιση των σπουδών τους, μέσα και από την επιχειρούμενη εφαρμογή της κοινοτικής οδηγίας 36/05. Νωρίτερα, το Πανελλαδικό Συντονιστικό Αγώνα των ΤΕΙ παραχωρεί συνέντευξη Τύπου στο ΤΕΙ Αθήνας, ενόψει και της διοργάνωσης των ΠανΤΕΙκών πανελλαδικών συλλαλητηρίων στις 11 Γενάρη σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ