Τετάρτη 19 Δεκέμβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΔΙΕΘΝΗ
ΚΟΥΒΑ
Συνεχίζονται οι προετοιμασίες για τις εκλογές

ΑΒΑΝΑ.--

Εντείνονται οι προετοιμασίες για τις γενικές εκλογές στην Κούβα, που θα διεξαχθούν στις 20 Γενάρη, καθώς οι υποψήφιοι ήδη συζητούν με ανθρώπους της γειτονιάς, της δουλιάς και των δήμων και νομαρχιών, ενώ παράλληλα έχει ξεκινήσει και η προετοιμασία των ανθρώπων που θα απαρτίζουν τις εφορευτικές επιτροπές.

Οι φωτογραφίες και τα βιογραφικά των 1.815 υποψηφίων για την Εθνοσυνέλευση της Λαϊκής Εξουσίας και των 14 Περιφερειακών Συμβουλίων της έχουν ήδη αναρτηθεί σε δημόσιους χώρους και έχουν δημοσιοποιηθεί στα τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Πάνω από 200.000 άνθρωποι θα αναλάβουν μια σειρά τομείς της εκλογικής διαδικασίας, ενώ έχουν ήδη δημιουργηθεί επιπλέον 600 εκλογικά τμήματα και ανανεώνεται το Εκλογικό Μητρώο, το οποίο περιλαμβάνει όλους τους Κουβανούς πολίτες άνω των 16 χρόνων, που έχουν το δικαίωμα να ψηφίσουν.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, το 50% των υποψηφίων είναι ήδη εκλεγμένα μέλη των 169 δήμων, όπου το 96,49% των 8.176.000 εκλογέων ψήφισαν στις εκλογές του Οκτώβρη.

Στο μεταξύ, ο ηγέτης της Κούβας Φιντέλ Κάστρο σε επιστολή του που διαβάστηκε στην κρατική τηλεόραση σχετικά με τα αποτελέσματα της πρόσφατης διάσκεψης στο Μπαλί για το κλίμα, όπου κατακρίνει την υποκρισία για το ζήτημα αυτό και επισημαίνει την ανάγκη να παρθούν μέτρα για να μπορέσουν να αναπτυχθούν λαοί, καταλήγει με τον εξής τρόπο: «Το δικό μου βασικό καθήκον είναι να μην αγκιστρώνομαι στα καθήκοντά μου και ακόμα περισσότερο να μη φράξω το δρόμο σε νεότερα πρόσωπα, αλλά να προσφέρω την εμπειρία και τις ιδέες, των οποίων η σεμνή συνεισφορά προέρχεται από εκείνη τη σπουδαία εποχή, που μου έλαχε να ζήσω».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ