Τρίτη 1 Γενάρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΕΝΩΣΗ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΩΝ ΡΟΔΟΥ
«Να ανακληθούν οι προσλήψεις»

Motion Team

Την άμεση ανάκληση και επαναδιατύπωση του διαγωνισμού πρόσληψης 1.260 πυροσβεστών ζητά με ανακοίνωσή της η Ενωση Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος Νήσου Ρόδου και Δωδεκανήσου. Παράλληλα καταγγέλλει την αποδόμηση του κανονισμού προσλήψεων και ζητά τη θέσπιση καλύτερου συστήματος προσλήψεων.

Η Ενωση υπογραμμίζει πως η προκήρυξη του διαγωνισμού στερείται αντικειμενικότητας λόγω της προφορικής συνέντευξης και καταργεί τις τοπικές προσλήψεις και τη θεσπισμένη επιπλέον μοριοδότηση των κατοίκων των νησιών. Η ανακοίνωση τονίζει πως μόνο 26 πυροσβέστες υπηρετούν στο αεροδρόμιο Ρόδου και 28 στο αντίστοιχο της Κω, με ανεπαρκή εκπαίδευση σε αεροσκάφη, χωρίς εξοπλισμό.

Επίσης, αναφέρει ότι η αποδιάρθρωση του κανονισμού μεταθέσεων «πλήττει την πυρασφάλεια της περιοχής μας που αντιμετωπίζει προβλήματα στελέχωσης των υπηρεσιών και καθιστά τα νησιά μας τόπο δυσμενούς μετάθεσης για το προσωπικό, παρά τις υποσχέσεις της κυβέρνησής σας για 10 και πλέον χρόνια αμετάθετους πυροσβέστες τους οποίους σημειωτέον διατηρείτε σε ομηρία με τις ολιγόμηνες αποσπάσεις».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ