Τρίτη 1 Γενάρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΚΑΖΑΜΙΑΣ
Οι προβλέψεις του Οικο-καζαμία για το 2008

Μετά το Ασφαλιστικό τα μέλη της αχτίδας αστρολόγων του ΠΑΜΕ συγκεντρωθήκαμε στα φιλόξενα γραφεία της Ομοσπονδίας Λογιστών. Ανοίξαμε τα τεφτέρια με τις σημειώσεις και τους αστρολογικούς μας χάρτες. Επειτα από μια εξάωρη σύσκεψη καταλήξαμε σ' ένα κοινό πόρισμα για τα μελλούμενα. Σας το παραδίδουμε αυτούσιο, σε πρώτη παγκόσμια παρουσίαση, με την υποσημείωση ότι απορρίψαμε δελεαστικές προτάσεις ηλεκτρονικών ΜΜΕ να αποκτήσουν την αποκλειστικότητα. Πολλές ευχές για την καινούρια χρονιά.

Γενάρης

Μετά από σιωπή δύο μηνών και δεκάδες γεύματα σε πολυτελή εστιατόρια, κινέζικα, σουβλατζίδικα και πιτσαρίες, που του πρόσθεσαν αρκετά κιλά, ο Βαγγέλας του Βορρά, γνωστός και ως Βενιζέλος, αποφάσισε να μιλήσει. Την είδηση διέρρευσε στην «Αυριανή» ο συνεργάτης του, υπεύθυνος για τους πυρόπληκτους, Α. Λοβέρδος. Η Χαριλάου Τρικούπη ησύχασε όταν έμαθε ότι η συνέντευξη θα δινόταν στον Ηλία Μαμαλάκη και θα αφορούσε στη γνώμη του μελλοντικού ηγέτη της δημοκρατικής παράταξης για τους σαλονικιώτικους ουζομεζέδες. Η Μάρα Ζαχαρέα εξασφάλισε αποκλειστική συνέντευξη του κυβερνητικού εκπροσώπου Θοδωρή Ρουσόπουλου σε εβδομαδιαία εκπομπή της στο MEGA. H Greenpeace σε ειδική τελετή στο Μέγαρο Μουσικής βράβευσε τον υπουργό Συγκοινωνιών για τις μετακινήσεις του με το μετρό και τα λεωφορεία. Ο Ολυμπιακός αποκλείει την Τσέλσι, αλλά σε ένδειξη σεμνότητας και ταπεινότητας παραχωρεί τη θέση του στον αγγλικό σύλλογο.

Φλεβάρης


Ο Βύρων Πολύδωρας άφησε ήσυχη την κυβέρνηση της ΝΔ αλλά βρήκαν τον μπελά τους οι εκδότες που δεν προλαβαίνουν να τυπώνουν τα βιβλία του. Τρίτομο έργο με την Ιστορία της Αστυνομίας ετοιμάζει ο Καστανιώτης. Δίτομο, για την Πυροσβεστική, ο Πατάκης. Πεντάτομο, για τις μυστικές υπηρεσίες, ο Λιβάνης κι ένα δωδεκάτομο δερματόδετο, με τα απομνημονεύματά του, η ΔΟΜΗ. Ο Νίκος Ευαγγελάτος εισχωρεί στα άδυτα των Goody's και της PIZZA HAT. Σε ρόλο κασκαντέρ η Τατιάνα Στεφανίδου, η οποία ξεχνώντας την αποστολή της, βρίσκοντας θαυμάσιες τις γεύσεις, βαρυστομάχιασε, και οδηγήθηκε στο ΥΓΕΙΑ για πλύσεις. Πολλοί μιλούν για μαύρη διαφήμιση. Η οργάνωση WWF διαφημίζεται πλέον στις φανέλες της ομάδας μπάσκετ του Παναθηναϊκού. Η θύρα 7 πρότεινε στον Πέτρο Κόκκαλη να διαφημίζει η ομάδα ποδοσφαίρου τους Γιατρούς Χωρίς Σύνορα.

Μάρτης

O Georges ελέγχει, όπως αναμενόταν, και το συνέδριο του PASOK Ltd. Αρχίζουν οι αποκεφαλισμοί. Εθεσαν εαυτόν εκτός Κινήματος, σύμφωνα με ανακοίνωση του Πολιτικού Συμβουλίου, 100 πανεπιστημιακοί, συγγραφείς και καλλιτέχνες, μεταξύ των οποίων οι: Ελένη Κούρκουλα, Τίτος Πατρίκιος, Νίκος Θέμελης, Βασίλης Βασιλικός, Ντίνος Τσουκαλάς, Δημήτρης Μαρωνίτης, Δημήτρης Φατούρος, Φωτεινή Τσαλίκογλου, Αννα Φραγκουδάκη και Γεώργιος Βέλτσος. Γραμματέας της κλαδικής πανεπιστημιακών αναλαμβάνει ο Χάρης Παμπούκης και των καλλιτεχνών-διανοουμένων ο αειθαλής ποιητής Τηλέμαχος Χυτήρης. Ο Κιτρινομάκης Ζούγκλας αποκαλύπτει πώς λάδωσε την Πολεοδομία για αυθαιρεσίες στην έπαυλή του στην Εκάλη. Η ΕΣΗΕΑ του επιβάλλει τη βαρύτατη ποινή της επίπληξης, ενώ η οργάνωση της Διεθνούς Αμνηστίας του εκφράζει την αλληλεγγύη της. Ο Ντέμης Νικολαΐδης δηλώνει εχθρός της βίας, αλλά χαστουκίζει ρεπόρτερ του συνδρομητικού καναλιού που τολμά να ρωτήσει ποιοι βρίσκονται στο μετοχικό κεφάλαιο της ΠΑΕ.

Απρίλης

«Η αλήθεια για την Ιστορία της ΣΤ΄ Δημοτικού» τιτλοφορείται το πόνημα της κυρίας Γιαννάκου που ανέλαβαν να εκδώσουν τα Ελληνικά Γράμματα του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Λαμπράκη. Πρωτοτυπία οι τρεις πρόλογοι από τις κυρίες Μ. Ρεπούση, Χ. Κουλούρη και Α. Παναγιωταρέα και οι πέντε επίλογοι από τους Α. Λιάκο, Γ. Γιαννουλόπουλο, Ν. Μουζέλη, Γ. Καρελιά και Γ. Πανταγιά. Χορηγός επικοινωνίας το MEGA. Τα τηλεοπτικά σποτάκια έφτιαξε ο σκηνοθέτης της «αλλαγής» κ. Μπιρσίμ. Ο Νίκος Χατζηνικολάου παίρνει συνέντευξη από την τ. υπουργό θέτοντας σκληρές ερωτήσεις του τύπου «πόσο άνετα αισθάνεται εκτός υπουργείου», «τι φαγητά προτιμάτε» και «ποια είναι η αγαπημένη σας ομάδα» διδάσκοντας για άλλη μια φορά πώς γίνονται οι τηλεοπτικές συζητήσεις. Η οργάνωση Μεσόγειος ΣΟΣ σε μια κίνηση που σηματοδοτεί την αποκέντρωση ανακοινώνει ότι η έδρα της μεταφέρεται στο Καλέντζι Αχαΐας.

Μάης

Ο κ. Νίκολας Μπίστης ιδρύει κοκκινοπράσινο ρεύμα με πανελλαδική διασύνδεση. Οργανωτικός γραμματέας αναλαμβάνει ο πολιτικός φιλόσοφος Πέτρος Κουναλάκης και διευθυντής δημοσίων σχέσεων ο τ. πρόεδρος της Greenpeace και τ. υφυπουργός Ηλίας Ευθυμιόπουλος. Σημαντικό ρόλο διαδραματίζουν οι ηθοποιοί Πέμη Ζούνη, Δημήτρης Πιατάς, Κώστας Αρζόγλου και Αντώνης Καφετζόπουλος. Ο Θάνος Μικρούτσικος σε συνέντευξή του στην εφημερίδα ESPRESSO λέει ότι βλέπει με συμπάθεια την κίνηση. Ο εκπρόσωπος Τύπου του Βαγγέλα χαρακτηρίζει τον Νίκολας κλασικό παράδειγμα οπορτουνιστή. Ο Κώστας Λαλιώτης μετά την «πυξίδα» ετοιμάζει νέο βιβλίο με τίτλο «Το κουπί» αναλύοντας τις περιβαλλοντικές του παρεμβάσεις, όπως το αεροδρόμιο, το τραμ και τη νομιμοποίηση των αυθαιρέτων, στο πλαίσιο της βιώσιμης ανάπτυξης. Το Πάντειο τον ανακηρύσσει επίτιμο διδάκτορα.

Ιούνης

Ο Γιώργος Αλογοσκούφης προσλαμβάνει ως ειδικό σύμβουλο τον ευρισκόμενο σε αργία Γιάννο Παπαντωνίου. Μάλιστα, σε συνέντευξή του στο ΠΟΝΤΙΚΙ προαναγγέλλει ότι στο επιτελείο του θα ενταχθούν οι Νίκος Χριστοδουλάκης και Γιώργος Αυτιάς. Οι Γιώργος Παπαδάκης και Τέρενς Κουίκ από τα πρωινάδικά τους καταγγέλλουν τον υπουργό για λαϊκισμό. Αντίθετα, το δίδυμο Λυριτζή - Οικονόμου από τη ΝΕΤ το προσεγγίζουν πιο χαλαρά κάνοντας νύξεις για απαραίτητο άνοιγμα και προς την πλευρά της Κουμουνδούρου. Η Ελλη Στάη σε ρόλο Μάρας αδυνατεί ν' ανεβάσει τα νούμερα της τηλεθέασης στον ΑΛΦΑ. Ζητά εκ νέου άδεια μετ' αποδοχών. Η ΔΕΗ βραβεύεται από τον Ελληνα επίτροπο Σταύρο Δήμα ως η καθαρότερη επιχείρηση ενέργειας στην Ευρώπη. Ξεσηκώνεται θύελλα αντιδράσεων με πρώτο βιολί το οικολογικό περιοδικό PLAY BOY.

Ιούλης

Η Μαρία Δαμανάκη αναλαμβάνει τακτική επιφυλλιδογράφος στο πρωινό έντυπο του ΠΑΣΟΚ, το ΒΗΜΑ. Στο πρώτο κείμενο που υπογράφει απειλεί τη ΝΔ με νέα Πολυτεχνεία αν δεν υπουργοποιήσει 6-7 υπουργούς από το χώρο του Κινήματος και δεν προχωρήσει άμεσα στο γερμανικό μοντέλο. Ο αναλυτής κ. Λούλης εισηγείται στον πρωθυπουργό να κάνει δεκτή την πρόταση. Κι ενώ αυτός το σκέπτεται με παρέμβασή του ο επίτιμος πρόεδρος κ. Μητσοτάκης τους κόβει την όρεξη. Η Ντόρα αναχωρεί στις ΗΠΑ για να μην εμπλακεί σε συζητήσεις. Ο Νίκος Κακαουνάκης καταγγέλλει τη Μαρία ως πέμπτη φάλαγγα σε αντίθεση με τους πρυτάνεις της δημοσιογραφίας Κ. Τσαρούχα και Γ. Λοβέρδο που το θεωρούν μονόδρομο. Η ομάδα του Ηρακλή παραπαίει και την αναλαμβάνει ύστερα από πιέσεις (και αναθέσεις έργων) ο Ευάγγελος Μυτιληναίος διχάζοντας τους οπαδούς του Γηραιού.

Αύγουστος

Ο Σαρακατσάνος υπουργός ΠΕΧΩΔΕ αποφάσισε να θεσμοθετήσει υφυπουργείο αυθαιρέτων με στόχο την καταγραφή των παράνομων κατοικιών, την άντληση πόρων μέσω της φορολογίας και ψηφοφόρων μέσω των γνωστών διευκολύνσεων. Αμισθοι σύμβουλοι ΥΠΕΧΩΔΕ αναλαμβάνουν ο διευθυντής της ΕΚΤΕΝΕΠΟΛ Χρήστος Πρωτόπαππας και η νομικός Φώφη Γεννηματά. Ο Γιώργος Τράγκας ανοίγει μέτωπο με τη Γιάννα Αγγελοπούλου καταγγέλλοντας ότι απεργάζεται σχέδια διάσπασης στη ΝΔ και στο ΠΑΣΟΚ δίνοντας γήπεδο στην Αριστερά, με την οποία, όπως ισχυρίζεται, φλερτάρει έντονα. Ο πασίγνωστος φιλάνθρωπος Γιώργος Σόρος ιδρύει Μη Κυβερνητική Οργάνωση στη Θεσσαλονίκη για τη διάδοση του εθνικού μας ήρωα Καραγκιόζη και τη διάσωση συγκεκριμένης ράτσας αλόγων και προβάτων. Κανείς δεν μπορεί να ερμηνεύσει την κίνησή του. Τα ονόματα που θα στελεχώσουν την οργάνωση παραμένουν μυστικά.

Σεπτέμβρης

Πολεμικό κλίμα με ανταλλαγή ύβρεων προέκυψε μεταξύ Μίμη Ανδρουλάκη και Ιωάννη Πρετεντέρη. Ο πρώτος σε μια από τις αναρίθμητες συνεντεύξεις του είπε ότι αν το ΠΑΣΟΚ δεν αποκοπεί από τον ομφάλιο λώρο του Συγκροτήματος Λαμπράκη δεν πρόκειται να δει άσπρη μέρα. Πρότεινε μάλιστα σε γνωστό σοσιαλιστή εφοπλιστή να αναλάβει πρωτοβουλία για την έκδοση νέου εντύπου. Ο Ιωάννης, ο επονομαζόμενος και μπουκαλάκιας, από την κακή συνήθειά του να πετά μπουκάλια στους διαιτητές όταν παρακολουθεί αγώνες, έβγαλε στη φόρα τις σχέσεις του Μίμη με τον ιδιοκτήτη του Ολυμπιακού αφήνοντας υπονοούμενα για μυστικές μισθοδοσίες. Πρόταση από τον κύριο Κακλαμάνη στον Ρεχάγκελ να παίξει διαμεσολαβητικό ρόλο απορρίπτεται, επειδή ο Γερμανός έχει δεσμευτεί στον οικολόγο Κυριάκο Μητσοτάκη να συμμετάσχει στην Επιτροπή Σοφών για το περιβάλλον.

Οκτώβρης

Η Φάνη Πάλλη - Πετραλιά ως δείγμα καλής θέλησης για το Ασφαλιστικό δηλώνει ότι θα εντάξει στα βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα και του δημοσιογράφου. Στη Βουλή, όμως, αποκαλύπτεται ότι αναφέρεται μόνο στους τηλεδημοσιογράφους. Κρίση ξεσπά στην ΕΣΗΕΑ και το προεδρείο προκηρύσσει εκλογές. Μια νέα παράταξη με τον τίτλο «Τηλεοπτική» διεκδικεί την ψήφο του συνδικάτου. Επικεφαλής εμφανίζονται η Χριστίνα Λαμπίρη και ο Μήτσος Παπανώτας. Η Ψυττάλεια τιγκάρει στις ακαθαρσίες και ο Παναγιώτης Φασούλας μιλά για σκάνδαλο της δεξιάς. Ο νομάρχης Μίχας συνεχίζοντας την εσωκομματική τους κόντρα σπεύδει να δηλώσει ότι πρόκειται για φαντασιώσεις του δημάρχου. Ο Γκαγκάτσης της ΕΠΟ κάνει το ποδόσφαιρο άνω-κάτω. Ζητά οι διαιτητές της Α΄ Εθνικής να είναι και τυπικά μέλη του Ολυμπιακού, με εισιτήρια διαρκείας, και το 50% των οδοιπορικών τους να το δίνουν στον ερασιτέχνη Ολυμπιακό.

Νοέμβρης

Ο Κίμων Κουλούρης φτιάχνει ΜΚΟ με σκοπό τον έλεγχο των τιμών στις λαϊκές αγορές. Δηλώνει αηδιασμένος από την πολιτική κι ότι μοναδική ελπίδα αποτελούν οι εθελοντικές οργανώσεις. Ο Λάκης Λαζόπουλος τον εντάσσει στο Πάνθεον των ηρώων του με τους «μακάκες» και οι μηνύσεις πέφτουν σαν χαλάζι. Δικηγόρος του Κίμωνα αναλαμβάνει, άνευ αμοιβής, ο Αλεξ Κούγιας και του Λάκη ο Αλέξανδρος Λυκουρέζος. Ο Δημήτρης Τσοβόλας προσχωρεί στο ΠΑΣΟΚ και αναλαμβάνει τις σχέσεις του Κινήματος με την Εκκλησία. Ο Ασωπός με Προεδρικό Διάταγμα θεσμοθετείται και τυπικά ως χώρος εναπόθεσης υγρών αποβλήτων. Οι αδελφοί Μητρόπουλοι κάνουν πρόταση στον Ζαγοράκη να αγοράσουν τον ΠΑΟΚ. Αυτός αντιδρά, αλλά οι φίλαθλοι διχάζονται, γιατί στο πακέτο της προσφοράς περιλαμβάνεται και λίστα πέντε διαιτητών της Α΄ Εθνικής.

Δεκέμβρης

Ο υπουργός Πολιτισμού ξαφνιάζει τους πάντες, παραμονές Πρωτοχρονιάς. Καθαιρεί τον πρόεδρο του Μεγάρου Μουσικής Χρήστο Λαμπράκη και στη θέση του τοποθετεί τον Νίκο Καρβέλα. Στο ΔΣ διορίζει την Αννίτα Πάνια, τον Γρηγόρη Αρναούτογλου, τον Χρήστο Φερεντίνο και τη Ρούλα Βροχοπούλου. Χαμός στα κανάλια και τις εφημερίδες. Ολοι ψάχνουν να δουν τι έγινε. Το ανακαλύπτει ο ρεπόρτερ-ερευνητής Πάνος Σόμπολος. Απλά ο ξάδερφος του πρωθυπουργού μπέρδεψε την Πρωτοχρονιά με την Πρωταπριλιά. Οταν το συνειδητοποίησε ήταν αργά και έπρεπε να υπερασπιστεί τις επιλογές του. Ο πολιτικός αναλυτής Γ. Κύρτσος τόλμησε να ειρωνευτεί τους θορυβοποιούς γύρω από την αντικατάσταση του αναντικατάστατου και απολύθηκε με συνοπτικές διαδικασίες. Η Πάρνηθα οικοπεδοποιείται και το έργο αναλαμβάνει η εταιρεία ΑΚΤΩΡ. Ο ιερομόναχος Μάξιμος στην εκπομπή του κ. Χαρδαβέλλα αποκαλύπτει ότι η κίνηση αυτή είναι έργο του διαβόλου και προαναγγέλλει με σαφή τρόπο τη δευτέρα παρουσία.


Για το ΠΑΜΕ αστρολόγων
Νίκος ΜΟΛΥΒΙΑΤΗΣ


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ