Πέμπτη 3 Γενάρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΚΟΡΙΝΘΟΣ
Η επιχείρηση τρομοκράτησης θα πέσει στο κενό

Για συκοφαντική δυσφήμιση κατηγορούνται συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ που υπερασπίστηκαν τα δικαιώματα των εργαζομένων

Κυνηγητό σε βάρος του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Κορίνθου, που με την αγωνιστική του δράση καταφέρνει να ορθώνει εμπόδια στην εργοδοτική ασυδοσία, έχει εξαπολύσει η BIOLOGICAL SERVICE (έχει την ευθύνη για την καθαριότητα στο Γ. Ν. Νοσοκομείο Κορίνθου).

Με μήνυση που κατέθεσαν οι ιδιοκτήτες της εταιρείας μετά από κινητοποιήσεις που έγιναν το 2004, οι Φρόσω Τσαρμπού, Ντίνος Παναγιωτόπουλος και Φλώρα Τούκου, πρόεδρος, γραμματέας και μέλος του ΔΣ του σωματείου αντίστοιχα, θα καθίσουν τους επόμενους μήνες στο εδώλιο του κατηγορουμένου, με την κατηγορία της συκοφαντικής δυσφήμισης. Το έγκλημά τους είναι ότι με τη δράση τους ως εκλεγμένοι εκπρόσωποι των εργαζομένων και μέσα από τη συλλογική αγωνιστική δραστηριότητα του σωματείου υπερασπίστηκαν τα δικαιώματα των εργαζομένων.

Οπως καταγγέλλει σε ανακοίνωσή της η Νομαρχιακή Επιτροπή Κορίνθου του ΚΚΕ, «η εργοδοσία δε "συγχώρησε" το γεγονός ότι χάρη στη συνεπή, ταξική δράση του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων υποχρεώθηκε να ασφαλίσει τους εργάτες καθαριότητας όπως όφειλε, να τους πληρώνει σύμφωνα με την κλαδική σύμβαση κλπ., να παρακολουθείται η συνεχής προσπάθειά της για παραβίαση των ελάχιστων εργατικών δικαιωμάτων στο συνεργείο της».

Η ΝΕ Κορίνθου του ΚΚΕ καλεί τους εργαζόμενους και το λαό της περιοχής να εκφράσουν έμπρακτα την αλληλεγγύη τους στο Σωματείο, τη Δευτέρα 15 Γενάρη, στις 9 π.μ., μπροστά στο Πρωτοδικείο Κορίνθου όπου έχει οριστεί η διεξαγωγή της πρώτης δίκης.

Οι διώξεις των συνδικαλιστών δεν είναι τυχαίες, επισημαίνει και υπογραμμίζει: «Εχουν στόχο να πνίξουν κάθε φωνή αντίστασης, κάθε προσπάθεια οργάνωσης της πάλης των εργαζομένων, του λαού, για την ικανοποίηση των αναγκών του».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ