Πέμπτη 14 Σεπτέμβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Θεσσαλική κεραμική

Διήμερο συνέδριο, με θέμα «Θεσσαλική Κεραμική - Χώμα και νερό από την Προϊστορία στην τρίτη χιλιετία. Μνήμη Γεωργίου Γουργιώτη» διοργανώνει (16 και 17/9) το Λαογραφικό Ιστορικό Μουσείο Λάρισας. Στόχος του συνεδρίου είναι να φωτιστεί η σχετικά άγνωστη κεραμική δραστηριότητα στη Θεσσαλία κατά το πέρασμα των αιώνων. Θα διερευνηθεί η εμφάνιση, ανάπτυξη και εξέλιξη της κεραμικής τέχνης στη Θεσσαλία από τους Προϊστορικούς χρόνους έως και σήμερα.

Συμμετέχουν πανεπιστημιακοί καθηγητές στους τομείς της Αρχαιολογίας και της Λαογραφίας, αρχαιολόγοι της ΙΓ` και ΙΕ` Εφορείας Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων, της 7ης Εφορείας Βυζαντινών Αρχαιοτήτων, ιστορικοί, διευθυντές και επιμελητές μουσείων και κεραμίστες. Ανάμεσά τους οι: Κωνσταντίνος Γαλλής, Γιώργος Τουφεξής, Βάσω Ροντήρη, Σοφία Καραπάνου, Αθανάσιος Τζιαφάλιας, Χρήστος Γρουσόπουλος, Κατερίνα Κορρέ - Ζωγράφου, Μπέττυ Ψαροπούλου, Αικατερίνη Πολυμέρη - Καμηλάκη, Ελένη Παπαθωμά, Λένα Γουργιώτηκ.ά.

Το συνέδριο είναι αφιερωμένο στη μνήμη του Γεωργίου Γουργιώτη, οραματιστή και πρωτεργάτη της ίδρυσης του Λαογραφικού Ιστορικού Μουσείου Λάρισας, ο οποίος ήταν μελετητής της θεσσαλικής κεραμικής των βυζαντινών και μεταβυζαντινών χρόνων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ