Τρίτη 8 Γενάρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
«ΑΣΤΕΡΑΣ ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ»
Υπό διωγμό το δικαίωμα στη σταθερή δουλιά

Παράσταση διαμαρτυρίας χτες από τις ταξικές δυνάμεις

Εντείνεται το καθεστώς ομηρίας των εκατοντάδων εργαζομένων στο ξενοδοχειακό συγκρότημα «Αστέρας Βουλιαγμένης», ιδιοκτησίας της Εθνικής Τράπεζας, από τη διαχειρίστρια πολυεθνική «Starwood» («Στάργουντ»), η οποία αρνείται να ικανοποιήσει το αίτημα για μόνιμη και σταθερή δουλιά, με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα για όλους. Οι συμβάσεις ορισμένου χρόνου, αλλά και οι όποιες παρατάσεις έχουν ήδη αρχίσει να λήγουν και οι εργαζόμενοι αντικαθίστανται από «εξτρά» εργαζόμενους και συνεργεία.

Χτες το πρωί συνδικαλιστές του Συνδέσμου Ξενοδοχοϋπαλλήλων Αθήνας και της Γραμματείας Αθήνας του ΠΑΜΕ μαζί με εργαζόμενους του «Αστέρα» πραγματοποίησαν παράσταση διαμαρτυρίας στον αντιπρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο του «Αστέρα», Α. Θωμόπουλο, ο οποίος και τους ζήτησε γραπτό υπόμνημα, προκειμένου να ορίσει ραντεβού τις επόμενες μέρες.

Υπενθυμίζεται ότι το συγκρότημα παρότι είναι συνεχούς λειτουργίας (δηλαδή 12 μήνες το χρόνο), η συντριπτική πλειοψηφία των εργαζομένων απασχολείται με συμβάσεις ορισμένου χρόνου. Τον περασμένο Οκτώβρη οι εργαζόμενοι προχώρησαν σε απεργιακές κινητοποιήσεις (βρισκόταν σε εξέλιξη δεύτερο πρόγραμμα «εθελούσιας εξόδου»), απαιτώντας πλήρη και σταθερή δουλιά. Η εργοδοσία, προκειμένου να σταματήσει τις κινητοποιήσεις, ανακοίνωσε ότι θα μονιμοποιήσει 127 εργαζόμενους (άγνωστο μέχρι σήμερα αν ακόμα και αυτές έχουν γίνει). Η μονιμοποίηση αυτή θα γινόταν με βάση «κριτήρια» της πολυεθνικής και σίγουρα χωρίς να λάβει υπόψη της την πολυετή προϋπηρεσία των εργαζομένων.

Αρνητική ήταν και η πρόσφατη απάντηση της διαχειρίστριας, στην υποβολή εκ νέου του αιτήματος από το κλαδικό σωματείο για τη μονιμοποίηση όλων των εργαζομένων και ιδιαίτερα - όπως ωμά δηλώθηκε - για όσους εργαζόμενους συνδικαλίζονται και διεκδικούν, όπως για την Μερώπη Αλυκιώτη, μέλος της διοίκησης του κλαδικού σωματείου και με 22 χρόνια σύμβαση ορισμένου χρόνου!

«Λύση άλλη από τη μονιμοποίηση χωρίς όρους και προϋποθέσεις όλων όσοι εργάζονται στο συγκρότημα δεν υπάρχει», υπογραμμίζει ο Σύνδεσμος στο υπόμνημα, ενώ παράλληλα ζητά να γίνει γνωστή και η σύμβαση που έχει συνάψει με τη «Στάργουντ» σε ό,τι αφορά το μέλλον των εργαζομένων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ