Τρίτη 8 Γενάρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΝΕ ΚΕΡΚΥΡΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Καταγγέλλει την απόφαση του Αρείου Πάγου

Την πρόσφατη αντεργατική απόφαση του Αρείου Πάγου που άναψε το «πράσινο φως» για την απόλυση συνδικαλιστών, κρίνοντας νόμιμη την απόλυση συνδικαλιστή στην Κέρκυρα λόγω «κακόβουλης συμπεριφοράς» απέναντι στην εργοδοσία, καταδικάζει σε ανακοίνωσή της η ΝΕ Κέρκυρας του ΚΚΕ.

«Βασική αιτία της απόλυσης ήταν η συνδικαλιστική δράση. Το σωματείο εργαζομένων στο έτοιμο σκυρόδεμα είχε μπει στο στόχαστρο των επιχειρηματιών του κλάδου» επισημαίνει η ΝΕ, προσθέτοντας ότι «ενοχλούσε την ανεξέλεγκτη και ασύδοτη λειτουργία τους γιατί έβαζε εμπόδια και πρόβαλλε αντίσταση στην αντεργατική τους συμπεριφορά και τις μεσαιωνικές συνθήκες εργασίας (10-12ώρα, μη καταβολή νομίμων υπερωριών κ.ά.)». Στα παραπάνω προσθέτει την τρομοκράτηση των εργαζομένων να μην συμμετέχουν στις εκλογές του κλάδου και την απόσπαση κατάπτυστων «δηλώσεων» αποχώρησης των εργαζομένων από το σωματείο ώστε να αποδειχθεί πως αυτό δεν υφίσταται.

Απέναντι σε αυτή την απόφαση που ενισχύει την εργοδοτική τρομοκρατία, η ΝΕ Κέρκυρας του ΚΚΕ καλεί τους εργαζόμενους να αντιταχθούν αποφασιστικά, ενισχύοντας τους ταξικούς αγώνες και το ΠΑΜΕ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ