Παρασκευή 11 Γενάρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΠΑΡΑΛΙΑ ΖΑΧΑΡΩΣ
«Ξεκαθάρισμα ενόψει ξεπουλήματος»

«Η κυβέρνηση της ΝΔ επείγεται να ξεκαθαρίσει το τοπίο των 2.500 στρεμμάτων της παραλίας Ζαχάρως, για να το ξεπουλήσει σε ιδιώτες, μεγαλοεπιχειρηματίες».

Με αυτή τη φράση, η Νομαρχιακή Επιτροπή Ηλείας του ΚΚΕ, σε ανακοίνωσή της, δίνει το στίγμα των πρόσφατων κατεδαφίσεων αυθαίρετων σπιτιών στην παραλία, από συνεργεία της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας. Να θυμίσουμε πως, τα 19 κατεδαφιστέα σπίτια βρίσκονται στην περιοχή των 2.500 στρεμμάτων που παραδίδονται από την ΚΕΔ στο Δήμο Ζαχάρως και αυτός, με τη σειρά του, τα παραδίδει στους ιδιώτες.

«Η πολιτική της ρουσφετολογίας - σημειώνεται στην ανακοίνωση - της ψηφοθηρίας, της χειραγώγησης λαϊκών συνειδήσεων, που εφάρμοσαν όλες οι μέχρι τώρα κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, για να διαιωνίζουν το καθεστώς πολιτικής ομηρίας των ιδιοκτητών αυθαιρέτων κτισμάτων και καταπατητών, εξέθρεψαν και διόγκωσαν το φαινόμενο καταπάτησης δημόσιων παραλιακών εκτάσεων, εκμεταλλευόμενοι λαϊκές ανάγκες είτε για πρώτη, είτε για παραθεριστική κατοικία.

Οπως τονίζεται, «η πολιτική του ξεπουλήματος της δημόσιας γης και λαϊκής περιουσίας, μόνο φτωχόσπιτα εργατοϋπαλλήλων στην παραλία της Ζαχάρως δεν αντέχει». Και επισημαίνει ότι πρόκειται για «επιλεκτική επιχείρηση κατεδάφισής τους που συνεχίζεται χωρίς να νοιάζεται ούτε γι' αυτούς που τα έφτιαξαν για πρώτη και αποκλειστική κατοικία». Η ΝΕ καλεί τους κατοίκους να αντισταθούν στο ξεπούλημα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ