Τρίτη 21 Δεκέμβρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 38
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΜΠΑΣΚΕΤ - Α1 ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Κατήφορος δίχως τελειωμό

Νέα ταπεινωτική ήττα του Αρη που κινδυνεύει με υποβιβασμό. Ανετες νίκες για ΠΑΟ, Ολυμπιακό, ΑΕΚ. Παρελθόν ο Σκάνσι από τον ΠΑΟΚ

Επέστρεψε στις άνετες νίκες η ΑΕΚ
Επέστρεψε στις άνετες νίκες η ΑΕΚ
Τέλος δε φαίνεται να έχει ο κατήφορος του άλλοτε «κυριάρχου» του ελληνικού μπάσκετ Αρη, αφού κάθε μέρα που περνάει τα πράγματα εξελίσσονται όλο και χειρότερα για την ιστορική ομάδα. Μια τα διοικητικά προβλήματα και μια τα αγωνιστικά, οι «κιτρινόμαυροι» δεν μπορούν να βρούνε το δρόμο τους. Η ήττα από το Σπόρτιγκ στο Αλεξάνδρειο με 73-74 ξεχείλισε το ποτήρι. Χωρίς ξένους παίκτες που εγκατέλειψαν την ομάδα, αφού δεν είχαν πληρωθεί τα δεδουλευμένα τους, με βαριά ψυχολογία από τους εναπομείναντες παίκτες που κάθε άλλο παρά όρεξη για μπάσκετ είχαν, η ήττα ήρθε μάλλον φυσιολογικά. Αλλωστε στα τελευταία κρίσιμα λεπτά η έλλειψη ψυχολογίας και χαρακτήρα ήταν εμφανής στο στρατόπεδο των γηπεδούχων. Οι Πατησιώτες που καίγονταν για τους βαθμούς της νίκης δεν άφησαν την ευκαιρία να πάει χαμένη. Με τους Ποδαρά (10) και Μποσγανά (9) να βρίσκονται σε πολύ καλή ημέρα, ο Σπόρτιγκ πήρε το ροζ φύλλο αγώνα. Η παραίτηση του Μάνθου Κατσούλη ήταν η πρώτη που ακολούθησε μετά τον αγώνα, ενώ ο Σούλης Μαρκόπουλος παραιτήθηκε χθες όταν ανέλαβε ο κ. Σαμολαδάς τη νέα διοίκηση και τη θέση του θα πάρει ο Χρ. Μαγκότσιος. Αμέσως μετά τη λήξη του παιχνιδιού υπήρξαν και τα γνωστά «λαϊκά δικαστήρια» από περίπου 1.000 οπαδούς της ομάδας.

Παραιτήσεις όμως δεν είχαμε μόνο στον Αρη, αλλά και στην άλλη ομάδα της Θεσσαλονίκης, στον ΠΑΟΚ,αφού η ήτα από τη Νήαρ Ηστ με 90-86 έθεσε τέρμα στη θητεία του Πέταρ Σκάνσι στον πάγκο της ομάδας, αφού το ΔΣ αποφάσισε να διακόψει τη συνεργασία με τον Κροάτη τεχνικό. Νέος προπονητής του Δικεφάλου θα είναι ο Κώστας Φλεβαράκης.

Κατά τα αλλά, στα αξιοσημείωτα της αγωνιστικής και η ευρεία νίκη του Παναθηναϊκού στο Ιβανώφειο επί του Ηρακλή με 80-62 που έδειξε ότι ανακάμπτει μετά την κοιλιά των προηγούμενων 15 ημερών. Από τους «πράσινους» ξεχώρισε ο Ρέμπρατσα (26π.) ενώ ο Μπακ Τζόνσον (20) ήταν ο κορυφαίος του Ηρακλή.

Για τα καλά φαίνεται να άναψε τις μηχανές του ο Ολυμπιακός, αφού συνέχισε τις καλές εμφανίσεις του και επιβλήθηκε άνετα και του Πανιωνίου με 79-64. Με κορυφαίο για άλλη μια φορά τον Ντράγκαν Τάρλατς (22π., 10 ριμπάουντ) οι «ερυθρόλευκοι» ήταν απόλυτα κυρίαρχοι στα ριμπάουντ, κάτι που τους άνοιξε την πόρτα για τη νίκη.

Επιστροφή στις καλές εμφανίσεις και συνάμα και τις εύκολες νίκες έκανε το Σάββατο στο ΟΑΚΑ η ΑΕΚ που νίκησε άνετα τη Δάφνη του Γιώργου Καλαφατάκη με 77-59, έχοντας καλύτερους τους Μπούι (12π.) και Κακιούζη (12π.).

Εύκολες νίκες πέτυχαν το Ηράκλειο επί τους Εσπερου με 101-77 και το Περιστέρι επί του Αμαρουσίου με 74-57.

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: Παναθηναϊκός 21, Ολυμπιακός 20, ΑΕΚ 20, ΠΑΟΚ 19, Περιστέρι 17, Μαρούσι 17, Νήαρ Ηστ 16, Ηράκλειο 16, Πανιώνιος 15, Δάφνη 15, Αρης 14, Εσπερος 13, Σπόρτιγκ 12.

  • Ασταμάτητοι οδεύουν προς τα μεγάλα «σαλόνια» της Α1 Απόλλων Πάτρας και Μακεδονικός που συνεχίζουν να προπορεύονται στο πρωτάθλημα της Α2. Τα αποτελέσματα της 12ης αγωνιστικής: Παπάγου-ΜΕΝΤ 81-67, Ιωνικός ΝΦ-Ολύμπια 75-59, Πειραϊκός-ΚΑΟΔ 68-69, Αρίων-Μίλων 54-60, Φίλιππος-Ιωνικός Νικ. 71-58, Λάρισα-Μακεδονικός 69-77, Π. Φάληρο-Απόλλων Πάτρας 81-83. Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ:Απόλλων Πάτρας 22, Μακεδονικός 22, Μίλων 21 κτλ.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ