Σάββατο 12 Γενάρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΔΙΕΘΝΗ
ΤΟΥΡΚΙΑ - ΙΡΑΚ
Ξανάρχισαν οι βομβαρδισμοί

ΑΡΜΠΙΛ, ΑΓΚΥΡΑ, ΒΑΓΔΑΤΗ.--

Σε βομβαρδισμούς χωριών στο Βόρειο Ιράκ, προχώρησε, για ακόμα μια φορά, χτες το τουρκικό πυροβολικό, με στόχο τις θέσεις του Κουρδικού Εργατικού Κόμματος (ΡΚΚ), χωρίς να αναφερθούν θύματα και ζημιές, σύμφωνα και με αξιωματούχους της κουρδικής περιοχής.

Ο τουρκικός στρατός βομβάρδιζε επί δύο ώρες περιοχές της επαρχίας Νταχούκ, με τη χτεσινή επίθεση να είναι η πρώτη της νέας χρονιάς μετά και τη βομβιστική επίθεση στο Ντιγιάρμπακιρ, για την οποία η τουρκική κυβέρνηση κατηγορεί το ΡΚΚ και έχει προχωρήσει σε οκτώ προσαγωγές υπόπτων.

Εν τω μεταξύ, η Τουρκία θα είναι αυτή που «θα βοηθήσει τις ΗΠΑ να διαχειριστούν και να μεταφέρουν το πετρέλαιο του γειτονικού Ιράκ στο πλαίσιο της προσπάθειάς της να γίνει ένας ενεργειακός κόμβος», όπως δήλωσε χαρακτηριστικά χτες ο Τούρκος υπουργός Ενέργειας, Χιλμί Γκιουλέρ, είδηση που διαψεύδει τις αιτιάσεις περί έντασης στις αμερικανο - τουρκικές σχέσεις και στην αντίθεση της Ουάσιγκτον στις επιχειρήσεις στο βόρειο Ιράκ...

Σύμφωνα μάλιστα με τον Χ. Γκιουλέρ, το φυσικό αέριο του Ιράκ, μπορεί να διοχετευτεί μέσω της Τουρκίας και στην Ευρώπη.

  • Οσον αφορά στην κατάσταση στο εσωτερικό του Ιράκ, τέσσερις άμαχοι έχασαν τη ζωή τους και οκτώ τραυματίστηκαν σε βομβιστική επίθεση που σημειώθηκε χθες στη Βαγδάτη, σε εμπορικό δρόμο της Σιιτικής συνοικίας Αλ Γκαντίρ. Επίθεση που δεν αποκλείεται να συνδέεται με τα σχέδια διάσπασης του ιρακινού λαού, χρησιμοποιώντας τις αντιθέσεις Σιιτών και Σουνιτών, στα πλαίσια και της εκπαίδευσης Σουνιτών μισθοφόρων από τα στρατεύματα κατοχής.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ