Σάββατο 12 Γενάρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΔΙΕΘΝΗ
ΚΕΝΥΑ
Νέες διαδηλώσεις

ΝΑΪΡΟΜΠΙ.--

Νέες διαδηλώσεις σε όλη τη χώρα εξήγγειλε χτες το κύριο κόμμα της αντιπολίτευσης στην Κένυα, το «Πορτοκαλί Δημοκρατικό Κίνημα» (ODM), έπειτα από το ναυάγιο των προσπαθειών της Αφρικανικής Ενωσης να δοθεί ένα τέλος στο αδιέξοδο που ακολούθησε τις προεδρικές εκλογές και προκάλεσε περισσότερους από 600 νεκρούς (με επίσημα στοιχεία) σε αιματηρές αναταραχές.

Οι διαδηλώσεις αναμένεται να ξεκινήσουν την ερχόμενη Τετάρτη. Από τη μεριά της, η κυβέρνηση δηλώνει ότι δε θα επιτρέψει άλλες διαδηλώσεις, υποστηρίζοντας ότι το ζήτημα μπορεί να λυθεί μόνο μέσω συνομιλιών και όχι στους δρόμους. Ωστόσο, οι αντιθέσεις που υπάρχουν στη χώρα δεν είναι στις πολιτικές ελίτ, αλλά στο καζάνι που βράζει από την ανέχεια και τη φτώχεια που μαστίζει τον λαό, ενώ ο πλούτος της χώρας πάει στους λίγους.

Ο πρώην ΓΓ του ΟΗΕ Κόφι Ανάν, που έχει συμφωνήσει να αναλάβει μια μεσολαβητική προσπάθεια και αναμένεται να φτάσει στο Ναϊρόμπι την Τρίτη, απηύθυνε χτες έκκληση στον Κενυάτη Πρόεδρο και στον ηγέτη της αντιπολίτευσης Ράιλα Οντίνγκα «να συνεργαστούν με τους Αφρικανούς μεσολαβητές» και να τερματιστεί η πολιτική κρίση, χωρίς όμως να θέσει κάποιο χρονοδιάγραμμα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ