Τετάρτη 16 Γενάρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΚΑΒΑΛΑ
Μηχανισμοί χειραγώγησης

Δελτίο Τύπου του ΝΣ Καβάλας της ΚΝΕ για τα Τοπικά Συμβούλια Νέων

Την αντίθεσή του στην προσπάθεια εφαρμογής του αντιδραστικού μηχανισμού χειραγώγησης της νεολαίας, τα λεγόμενα Τοπικά Συμβούλια Νέων, στο Δήμο Καβάλας, υπογραμμίζει το Νομαρχιακό Συμβούλιο Καβάλας της ΚΝΕ. Τη μεθόδευση στησίματος του μηχανισμού ενσωμάτωσης απέρριψαν και οι μαθητές του 6ου Ενιαίου Λυκείου Καβάλας.

Ο «γαλάζιος» Δήμος της Καβάλας έχει ξεκινήσει εκστρατεία στα λύκεια της πόλης με σκοπό να φτιάξει τα μητρώα των Τοπικών Συμβουλίων Νέων. Απεσταλμένοι υπάλληλοι της δημοτικής αρχής, την περασμένη Τετάρτη, πήγαν σε τέσσερα λύκεια της πόλης προπαγανδίζοντας τον αντιδραστικό μηχανισμό στους μαθητές. Τους διαμήνυσαν ότι τα Τοπικά Συμβούλια Νέων θα αντικαταστήσουν όλες τις μορφές οργάνωσης της νεολαίας, όπως είναι λ.χ. τα μαθητικά συμβούλια (!) και πως για όλα τα ζητήματά τους, ακόμα και τις «καταλήψεις», θα αποφασίζουν αυτά!

Σε σχετικό δελτίο Τύπου το ΝΣ Καβάλας της ΚΝΕ υπογραμμίζει ότι η μαθητική κοινότητα έχει αποδείξει πως μπορεί να αντιπαλέψει τα χειρότερα που έρχονται μέσα από αγώνες, μέσα από τα αγωνιστικά μαθητικά 5μελή και 15μελή. Σε αντίθεση με τον αγωνιστικό χαρακτήρα των μαθητικών κοινοτήτων, ο θεσμός των Τοπικών Συμβουλίων Νέων προσπαθεί να αποπροσανατολίσει τους μαθητές, να τους «μαντρώσει» σε ένα μηχανισμό συμβιβασμού και διαχείρισης με σκοπό να διαλύσει το ριζοσπαστισμό τους, να αναπαραγάγει δυναμικό για την Τοπική Αυτοδιοίκηση και τα αστικά πολιτικά κόμματα.

«Μπορούμε να παλέψουμε για τη ζωή που έχουμε ανάγκη - σημειώνει το Νομαρχιακό Συμβούλιο Καβάλας της ΚΝΕ - για τη ζωή που μας αξίζει, ανατρέποντας τα σχέδιά τους».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ