Τετάρτη 16 Γενάρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΔΙΕΘΝΗ
ΛΙΒΑΝΟΣ
Τέσσερις νεκροί από βομβιστική επίθεση

ΒΗΡΥΤΟΣ.-- Το θάνατο τεσσάρων Λιβανέζων και τον τραυματισμό άλλων 16 ατόμων προκάλεσε χτεσινή έκρηξη βόμβας με στόχο όχημα της αμερικανικής πρεσβείας στη Βηρυτό. Εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ δήλωσε ότι μεταξύ των τραυματιών ήταν δύο υπάλληλοι της πρεσβείας και ότι «κανένας Αμερικανός διπλωμάτης ή πολίτης» δεν επέβαινε στο όχημα την ώρα που σημειώθηκε η έκρηξη... Ανακοίνωσε, τέλος, τη διενέργεια ερευνών ανάμεσα στην υπηρεσία Διπλωματικής Ασφάλειας του Στέιτ Ντιπάρτμεντ και τις αρμόδιες αρχές του Λιβάνου, αναφορικά με τους δράστες και τις συνθήκες της επίθεσης.

Ανώτεροι Λιβανέζοι αξιωματούχοι που θέλησαν να τηρήσουν την ανωνυμία τους δήλωσαν πάντως ότι η επίθεση σημειώθηκε στο χριστιανικό προάστιο Ντόρα-Καραντίνα λίγο μετά από την αποχαιρετιστήρια δεξίωση που έδινε σε κεντρικό ξενοδοχείο της περιοχής ο Αμερικανός πρέσβης Τζέφρι Φέλτμαν.

Από τη Σαουδική Αραβία, η Αμερικανίδα υπουργός Εξωτερικών Κοντολίζα Ράις έσπευσε να εκφράσει χτες τον αποτροπιασμό της για την «τρομοκρατική επίθεση» στη Βηρυτό, προσθέτοντας ότι «οι ΗΠΑ δε θα αποθαρρυνθούν από το να βοηθήσουν τη δημοκρατία στο Λίβανο»...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ