Τετάρτη 16 Γενάρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Περί διαφθοράς

«Αδελφάκια δίδυμα» εμφανίζονται να είναι κράτος και διαφθορά, σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν προχθές στην ημερίδα που διοργάνωσε η Μη Κυβερνητική Οργάνωση «Διεθνής Διαφάνεια Ελλάς». Και για να είμαστε ακριβείς, το καπιταλιστικό κράτος και η διαφθορά.

Σύμφωνα, λοιπόν, με τα στοιχεία αυτά, ένας στους πέντε Ελληνες παραδέχεται ότι (παρανόμως) του έχει ζητηθεί από δημόσιο φορέα κάποιο χρηματικό ποσό, προκειμένου να εξυπηρετηθεί. Εκτιμάται ότι, συνολικά, τα χρήματα που δόθηκαν παράνομα από πολίτες προς δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς, φτάνουν στα 613 εκατ. ευρώ. Εχει διαπιστωθεί ότι 1.237.000 πολίτες έχουν αναγκαστεί να δωροδοκήσουν στο δημόσιο τομέα και 618.000 στον ιδιωτικό. Τα νοσοκομεία, οι πολεοδομίες, οι εφορίες, οι τράπεζες και τα δικηγορικά γραφεία «πρωτοστατούν» όσον αφορά τα πεδία, όπου παρατηρείται η διαφθορά.

Ολα αυτά, βέβαια, συμβαίνουν στα πλαίσια του αστικού κράτους κι ενός εκμεταλλευτικού συστήματος, όπου η αδικία, οι ανισότητες, η φτώχεια θεωρούνται κάτι σαν «φυσικά φαινόμενα», ενώ οι κυβερνήσεις υπηρετούν τυφλά τα καπιταλιστικά κέρδη. Μιας κοινωνίας, όπου όλα πουλιούνται κι αγοράζονται (κανονικά και με το νόμο), χωρίς να θεωρείται αυτό καθόλου σκανδαλώδες...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ