Τετάρτη 16 Γενάρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ
Ανάγκη το δίκτυο δημόσιας και δωρεάν απεξάρτησης

Επίκαιρη Ερώτηση του βουλευτή του ΚΚΕ Γιάννη Πρωτούλη προς τον υπουργό Υγείας Δημήτρη Αβραμόπουλο

«Από τα τελευταία γεγονότα, σε διάφορες πόλεις της Μακεδονίας και Θράκης, αναδείχτηκε, για μια ακόμη φορά, η ανεπάρκεια μονάδων απεξάρτησης που θα καλύπτουν τις ανάγκες της χώρας, καθώς και η πρόθεση της κυβέρνησης "να παρέχει κίνητρα για την ανάπτυξη της κοινωνικής επιχειρηματικότητας στο χώρο των ναρκωτικών", δηλαδή η πρόθεση ιδιωτικοποίησης και στο χώρο της απεξάρτησης. Παράλληλα, αναδείχτηκε η ανεπάρκεια πρόληψης καθώς τα κρούσματα αφορούσαν σε ιδιαίτερα μικρές ηλικίες».

Τα παραπάνω τονίζει ο Γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ και βουλευτής του ΚΚΕ Γιάννης Πρωτούλης σε Επίκαιρη Ερώτησή του προς τον υπουργό Υγείας Δημήτρη Αβραμόπουλο, με αφορμή τα πρόσφατα περιστατικά στην Πτολεμαΐδα, με το θάνατο 14χρονης, και σε άλλες πόλεις της Μακεδονίας και Θράκης.

Ο Γ. Πρωτούλης ρωτά τον υπουργό Υγείας τι μέτρα θα πάρει η κυβέρνηση προκειμένου να θεσμοθετήσει ένα επαρκές δημόσιο, δωρεάν σύγχρονο δίκτυο απεξάρτησης, θεραπείας, κοινωνικής επανένταξης, ειδικά αν λάβει υπόψη του κανείς ότι σε όλη τη Βόρεια Ελλάδα υπάρχει μόνο στη Θεσσαλονίκη κέντρο απεξάρτησης στεγνών προγραμμάτων. Τέλος, ρωτά τον υπουργό Υγείας τι μέτρα θα πάρει για ουσιαστική πρόληψη που δε θα ταυτίζεται μόνο με καμπάνιες ενημέρωσης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ