Πέμπτη 17 Γενάρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΔΙΕΘΝΗ
ΚΑΤΟΧΗ ΣΤΟ ΙΡΑΚ
Ο Πετρέους ξαναδείχνει Ιράν

ΒΑΓΔΑΤΗ - ΖΟΥΡΜΠΙΤΙΓΙΕ.--

Συντονίστηκε όπως ήταν αναμενόμενο και ο στρατηγός Ντέιβιντ Πετρέους στην εκστρατεία που ενορχηστρώνει ο Λευκός Οίκος κατά του Ιράν, ανασύροντας για άλλη μία φορά τις θεωρίες περί της εκπαίδευσης Ιρακινών ακραίων μαχητών από την Τεχεράνη...

Η εξέλιξη του αριθμού των επιθέσεων κατά αμερικανικών στρατιωτικών δυνάμεων στο ιρακινό έδαφος παρουσιάζεται εντούτοις «αβέβαιη», δήλωσε ο Πετρέους στο πλαίσιο επιθεώρησης που πραγματοποίησε στη Ζουρμπιτίγιε η οποία απέχει 200 χλμ. από τη Βαγδάτη και βρίσκεται πολύ κοντά στη μεθόριο Ιράν και Ιράκ. Αναφορικά με τα όπλα και τα πολεμοφόδια που φθάνουν σε Ιρακινούς ακραίους μαχητές, ο Πετρέους πάντως απάντησε: «Με κάθε ειλικρίνεια το αγνοούμε, δεν είναι σαφές. Αυτό που γνωρίζουμε είναι ότι συνεχίζεται η εκπαίδευση», διευκρινίζοντας μάλιστα ότι γίνεται σε «σπουδαία κλίμακα».

Στο μεταξύ, σύμφωνα με την αστυνομία της επαρχίας Ντιγιάλα, γυναίκα καμικάζι ανατινάχτηκε χτες κοντά σε πολυσύχναστη αγορά της πόλης Χαν Μπάνι Σάαντ, κοντά στην Μπακούμπα, 40 χιλιόμετρα βορείως της Βαγδάτης. Από την επίθεση σκοτώθηκαν 8 άνθρωποι και ακόμη 7 τραυματίστηκαν. Τέλος, ο απολογισμός των επιθέσεων της Τρίτης ήταν, τελικά, 15 Ιρακινοί νεκροί και 38 τραυματίες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ