Σάββατο 19 Γενάρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΣΠΟΥΔΑΣΤΕΣ ΤΕΙ
Αντιδρούν στην υποχρηματοδότηση και την υποβάθμιση

Παράσταση διαμαρτυρίας στη Διοίκηση του ΤΕΙ Πειραιά έκαναν χτες σπουδαστές του ιδρύματος ανταποκρινόμενοι στο σχετικό κάλεσμα του Πανελλαδικού Συντονιστικού Αγώνα ΤΕΙ για κινητοποιήσεις σε κάθε σχολή, για ζητήματα υποχρηματοδότησης και υποβάθμισης των σπουδών, καθώς και ενάντια στην υιοθέτηση της κοινοτικής οδηγίας 36/05.

Οι σπουδαστές επανέλαβαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν και τα αιτήματά τους στον αντιπρόεδρο και το γραμματέα του ιδρύματος. Οι σπουδαστές αντιδρούν στην υποβάθμιση των σπουδών τους, έκφραση της οποίας είναι και το γεγονός ότι το 70% του διδακτικού προσωπικού είναι έκτακτοι καθηγητές. Ακόμα, υπογράμμισαν τις ελλείψεις σε υλικοτεχνικές υποδομές και τόνισαν ότι πολλά εργαστήρια δε λειτουργούν γιατί ο εξοπλισμός είναι απαρχαιωμένος. Απαίτησαν να δοθούν σε όλους τους σπουδαστές συγγράμματα, καθώς υπάρχουν μαθήματα που δε δίνονται καθόλου συγγράμματα και οι σπουδαστές εξετάζονται από σημειώσεις. Ακόμα υπογράμμισαν το γεγονός ότι είναι αναγκασμένοι να πληρώνουν σχεδόν 100 ευρώ το μήνα για υλικά εργαστηρίων, αναλώσιμα, σχεδιαστικά κλπ και επανέλαβαν την απαίτησή τους για πραγματικά δημόσια και δωρεάν Παιδεία.

Οι σπουδαστές έχουν δώσει το επόμενο αγωνιστικό τους ραντεβού στις 8 Φλεβάρη, με παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Παιδείας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ