Σάββατο 19 Γενάρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΠΑΙΔΕΙΑ
«Στο σύλλογο η δύναμη, στον αγώνα η ελπίδα»

Στις 21 - 25 Γενάρη οι εκλογές στο Σύλλογο Σπουδαστών Δημοσίων ΙΕΚ Θεσσαλονίκης και στο Σύλλογο Σπουδαστών Ιδιωτικών Σχολών Αθήνας

Με σύνθημα «Στο σύλλογο η δύναμη, στον αγώνα η ελπίδα», το απερχόμενο διοικητικό συμβούλιο του Συλλόγου Σπουδαστών Δημοσίων ΙΕΚ (ΣΣΔΙΕΚ) Θεσσαλονίκης καλεί τους σπουδαστές να προσέλθουν μαζικά στις κάλπες του συλλόγου 21 με 25 Γενάρη.

Το απερχόμενο διοικητικό συμβούλιο καλεί τους σπουδαστές να δυναμώσουν την αγωνιστική πορεία του συλλόγου στην προοπτική για: «Κατάργηση των διδάκτρων. Δωρεάν χορήγηση συγγραμμάτων. Κάλυψη εξόδων για αναλώσιμα (φωτοτυπίες κλπ). Διορισμό μόνιμου, επιμορφωμένου εκπαιδευτικού προσωπικού. Χορήγηση μειωμένου εισιτηρίου αστικών συγκοινωνιών (ΠΑΣΟ). Απόκτηση επαγγελματικής εμπειρίας μέσα στο χρόνο των σπουδών μας, με εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα (4ωρο, 5ήμερο, 20ωρο). Σταθερή δουλιά για όλους με πλήρεις αποδοχές. 1.400 ευρώ κατώτερο μισθό. Πρακτική πάνω στο αντικείμενό μας και με κατοχυρωμένα όλα τα εργασιακά κι ασφαλιστικά μας δικαιώματα. Κατοχύρωση συνδικαλιστικών μας δικαιωμάτων. Ανά 2μηνο ΓΣ, συμμετοχή εκπροσώπου του Συλλόγου στη διοίκηση του ΟΕΕΚ. Διετή Δημόσια Δωρεάν Επαγγελματική Εκπαίδευση μετά το ενιαίο 12χρονο Βασικό Υποχρεωτικό Σχολείο».

Οι εκλογές θα διεξάγονται από τη Δευτέρα 21 έως και την Παρασκευή 25 Γενάρη σε όλα τα δημόσια ΙΕΚ της Θεσσαλονίκης, κατά τις ώρες λειτουργίας τους (3 το μεσημέρι έως 9 το βράδυ).

Εκλογές στις ιδιωτικές σχολές στην Αθήνα

Σε εκλογές προχωράει και ο Σύλλογος Σπουδαστών Ιδιωτικών Σχολών (ΣΥΣΠΙΣ) την εβδομάδα 21 - 25 Γενάρη, ενώ η εκλογοαπολογιστική συνεδρίαση του συλλόγου προγραμματίζεται για σήμερα Σάββατο 19 Γενάρη στις 12 το μεσημέρι στα γραφεία του ΣΥΣΠΙΣ (Χαλκοκονδύλη 37, 2ος όροφος).

Στο κάλεσμά προς τους σπουδαστές να συμμετέχουν μαζικά στις εκλογές, ο σύλλογος επισημαίνει ότι στόχος είναι να αναπτύσσεται η δράση του συλλόγου «πάνω σε όλα τα ζητήματα που μας αφορούν ως νέους ανθρώπους. Για την κατάσταση που επικρατεί μέσα στα ΙΕΚ, για το τι μαθαίνουμε και πώς το μαθαίνουμε. Για το εργασιακό μας μέλλον, για την κατάσταση που βιώνουμε και ως εργαζόμενοι σήμερα. Για τη διεκδίκηση ελεύθερου χρόνου και η αξιοποίηση αυτού με συλλογικό τρόπο, μέσα από αθλητικές και πολιτιστικές δραστηριότητες, μακριά από την εμπορευματοποίηση και την υποκουλτούρα».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ