Τετάρτη 23 Γενάρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Ψευτοδικαιολογίες για τα βιολογικά

Να διασκεδάσει τις εντυπώσεις για τις δραστικές περικοπές στις επιδοτήσεις των βιολογικών προϊόντων κατά τη Δ' προγραμματική περίοδο 2007-2013, επιχειρεί ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Αλ. Κοντός.

Φαίνεται πως τα σχετικά δημοσιεύματα του Τύπου δεν άρεσαν στον υπουργό και έτσι έβγαλε χτες μια ανακοίνωση που τον εκθέτει ακόμα περισσότερο. Στην προσπάθειά του να δικαιολογήσει τη δραστική περικοπή, καθώς και την κατάργηση - σε πολλές περιπτώσεις - των επιδοτήσεων στα βιολογικά προϊόντα εφηύρε αστείες δικαιολογίες. Γιατί η πλήρης κατάργηση, η δραστική περικοπή των επιδοτήσεων, δεν καλύπτεται από την καθιέρωση κάποιων ψευτοεπιδοτήσεων για την πιστοποίηση των βιολογικών προϊόντων. Ούτε επίσης λύνεται το πρόβλημα, αν τα οπωροκηπευτικά, όπως επίσης αναφέρει ο υπουργός, δεν αποκλείονται από τις σχετικές επιδοτήσεις, αφού θα μπορούν να επιδοτούνται από τις πιστώσεις της Κοινής Οργάνωσης Αγοράς οπωροκηπευτικών.

Ομως ο Αλ. Κοντός δε λέει ότι τα χρήματα αυτά θα παρακρατούνται από το μερίδιο των χρημάτων που θα μπορούσαν να πάνε για άλλες δράσεις των ομάδων παραγωγών. Το βασικό όμως είναι ότι ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης δεν μπορεί με τέτοια επιχειρήματα να αποκρύψει το γεγονός πως κόβονται εντελώς οι βιολογικές επιδοτήσεις στα όσπρια, τα αρωματικά φυτά, τις αγελάδες κρεατοπαραγωγής και τα χοιρινά και ότι υπάρχουν μεγάλες μειώσεις στις ελιές, τα δημητριακά, τα αμπέλια και τα αιγοπρόβατα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ