Παρασκευή 25 Γενάρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΙΟΝΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ
Η κυβέρνηση αρνείται τα υπαρκτά προβλήματα

Συζητήθηκε Επίκαιρη Ερώτηση του ΚΚΕ στη Βουλή

Το αδιέξοδο του Ιονίου Πανεπιστημίου, που φτάνει σε σημείο να μην μπορεί να λειτουργήσει, έφερε χτες στη Βουλή με Επίκαιρη Ερώτηση ο βουλευτής του ΚΚΕ Χ. Χαραλάμπους, καταγγέλλοντας μάλιστα ότι το υπουργείο Πολιτισμού αφαίρεσε από το πανεπιστήμιο τη χρήση της δυτικής πτέρυγας των Ανακτόρων των Αγίων Μιχαήλ και Γεωργίου.

Ο υφυπουργός Παιδείας Σπ. Ταλιαδούρος εμφάνισε μια «μαγική εικόνα», ισχυριζόμενος ότι το Ιόνιο Πανεπιστήμιο χρηματοδοτείται γενναιόδωρα και ότι από το 2004 μέχρι σήμερα οι πιστώσεις είναι αυξημένες κατά 51%! Για τις υποδομές είπε ότι επαρκούν οι χρηματοδοτήσεις που έχουν εγκριθεί, ενώ υποστήριξε ότι είναι εξασφαλισμένη η δωρεάν σίτιση και στέγαση των φοιτητών. Για δε την έξωση του πανεπιστημίου από κτίριο που υπουργείου Πολιτισμού είπε ότι γίνονται επαφές ανάμεσα στα δύο υπουργεία προκειμένου να βρεθεί λύση.

Η απάντησή σας θυμίζει τη ρήση «οι αριθμοί ευημερούν αλλά οι άνθρωποι όχι και τόσο», τόνισε στην παρέμβασή του ο Χ. Χαραλάμπους. Εάν όλα ήταν όπως τα είπε ο υφυπουργός, τόνισε, τότε η Σύγκλητος, που έχει σοβαρή ευθύνη για τη σημερινή κατάσταση, δε θα αποφάσιζε την αναστολή λειτουργίας του ιδρύματος. Από το 1984, χρονιά ίδρυσής του, είπε, το πανεπιστήμιο βολοδέρνει για στέγη κι αυτή τη στιγμή είναι στεγασμένο από αίθουσες του ψυχιατρείου μέχρι αίθουσες σχολείων μέσης εκπαίδευσης! Ολα αυτά, κατήγγειλε ο βουλευτής, οφείλονται στη χρόνια υποχρηματοδότηση, κατάσταση που πρέπει να αντιστραφεί.

  • Εκδήλωση για τα οξυμένα προβλήματα του Ιονίου Πανεπιστημίου διοργανώνει η ΚΟΒ Πανεπιστημίου του ΚΚΕ στην Κέρκυρα, σήμερα, στις 7.30 μ.μ. στο Τμήμα Ιστορίας. Ομιλητές θα είναι οι Μιχάλης Βασιλείου, μέλος της Επιτροπής ΑΕΙ - ΤΕΙ του ΚΣ της ΚΝΕ, και Περικλής Παπαβασιλείου, πρόεδρος του Τμήματος Ξένων Γλωσσών, Μετάφρασης και Διερμηνείας του Ιονίου Πανεπιστημίου.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ