Σάββατο 26 Γενάρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΤΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ
Προχωρά με πιο αποφασιστικά βήματα

Συγκαλεί σύσκεψη στις 17 του Φλεβάρη στην Αθήνα

Ενα χρόνο μετά την ίδρυσή της, με απόθεμα εμπειρίας και πλούσια δράση, η Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα των ΕΒΕ για το Ασφαλιστικό ετοιμάζει τις νέες παρεμβάσεις της και τον εμπλουτισμό του διεκδικητικού πλαισίου και συγκαλεί σύσκεψη τη Κυριακή 17 του Φλεβάρη στις 10.30 το πρωί, στην αίθουσα των Συνταξιούχων του ΤΕΒΕ (Σωκράτους 23), στην Ομόνοια.

Στην πρόσκλησή της επισημαίνει ότι «η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα για το Ασφαλιστικό συγκροτήθηκε στις 28/1/2007 από 18 ομοσπονδίες δεκάδες σωματεία και έκλεισε ήδη ένα χρόνο δράσης. Η δραστηριότητά της κινήθηκε σε τρεις βασικούς άξονες:

  • Διατύπωσε ένα πλαίσιο αιτημάτων για την υπεράσπιση του κοινωνικού χαρακτήρα της Ασφάλισης βασισμένο στις σημερινές ανάγκες των αυτοαπασχολούμενων και μικρών ΕΒΕ, σε αντιμονοπωλιακή κατεύθυνση.
  • Επιχείρησε να απεγκλωβίσει το συνδικαλιστικό κίνημα από την αδράνεια που το έχουν καταδικάσει οι συμβιβασμένες ηγεσίες των τριτοβάθμιων οργάνων. Διοργάνωσε και στήριξε δεκάδες μικρές και μεγάλες κινητοποιήσεις σε όλη τη χώρα.
  • Συντόνισε τα βήματά της με το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα των εργαζομένων συμμετέχοντας σε κοινούς αγώνες. Η Κοινωνική Ασφάλιση και η δημόσια δωρεάν Υγεία είναι ανάγκες που αφορούν το σύνολο των λαϊκών στρωμάτων».

Στην ανακοίνωση της Συντονιστικής τονίζεται ότι «σήμερα, σε μια περίοδο όξυνσης της αντιασφαλιστικής επίθεσης της κυβέρνησης της ΝΔ, είναι απαραίτητη η αποτίμηση της μέχρι τώρα πορείας της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα για το Ασφαλιστικό. Η θετική δράση που αναπτύχθηκε δημιούργησε στις ομοσπονδίες τα σωματεία και τους συνδικαλιστές που συσπειρώνονται νέες και αυξημένες απαιτήσεις. Σήμερα, είναι αναγκαίο να προχωρήσουμε πιο αποφασιστικά σε νέα βήματα.

  • Τον εμπλουτισμό του διεκδικητικού πλαισίου για το Ασφαλιστικό με μια σειρά ώριμα αιτήματα που αντιστοιχούν στις σημερινές ανάγκες των αυτοαπασχολούμενων και των μικρών ΕΒΕ.
  • Τον συνδυασμό με τα γενικότερα προβλήματα. Το Ασφαλιστικό αποτελεί μέρος της γενικότερης επίθεσης των μεγάλων επιχειρήσεων και των μονοπωλίων. Η αντιλαϊκή πολιτική των κυβερνήσεων ΝΔ και ΠΑΣΟΚ είναι ενιαία και συνολική.
  • Τη συζήτηση των στόχων της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα με περισσότερους συναδέλφους σε συσκέψεις σε όλη την Ελλάδα και τη συνέχιση των αγώνων με νέες μορφές και μεγαλύτερη ένταση».

Η Συντονιστική Επιτροπή σημειώνει επίσης ότι σ' αυτόν τον ένα χρόνο «έδωσε δείγματα αποφασιστικής πάλης με τα προβλήματα που ταλανίζουν το συνδικαλιστικό κίνημα και αποτέλεσε φάρο αισιοδοξίας για την ανάπτυξη των αγώνων που προσφέρουν τη μοναδική εγγύηση για τη λύση των προβλημάτων.

Αντίθετα, οι πλειοψηφίες των ηγεσιών της ΓΣΕΒΕΕ και της ΕΣΕΕ συνέχισαν στο δρόμο της απάθειας και της αγωνιστικής απραξίας, διεκδικώντας το ρόλο του "αξιόπιστου συνομιλητή" της κυβέρνησης. Οι συκοφαντίες περί υπονόμευσης των τριτοβάθμιων οργανώσεων δεν πείθουν κανέναν. Το κύρος κάθε συνδικαλιστικής οργάνωσης μετριέται μόνο με τους αγώνες σε αντιμονοπωλιακή κατεύθυνση που αναπτύσσει».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ