Σάββατο 26 Γενάρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΣΤΟΥ ΕΡΓΑΤΗ ΤΗΝ ΚΑΜΠΟΥΡΑ ΜΥΡΙΟΙ ΟΣΟΙ ΣΧΕΔΙΑΖΟΥΝ

ΟΤΑΝ ΟΙ ΕΚΔΟΤΕΣ ΕΠΙΛΕΓΟΥΝ: «Είναι φανερό ότι το ένα μεγάλο κομμάτι του κόσμου του ΠΑΣΟΚ έχει κατασταλάξει ότι το σημερινό κόμμα, με τη σημερινή ηγεσία του, δεν μπορεί να αποτελέσει εναλλακτική λύση εξουσίας (...) οι ψηφοφόροι του έχουν κι άλλες διεξόδους. Το έδειξαν σε μικρό ποσοστό στις εκλογές του Σεπτεμβρίου, το δείχνουν και στις δημοσκοπήσεις (...) η επιμονή του Γιώργου Παπανδρέου να παραμείνει στην ηγεσία μετά τη συντριπτική εκλογική ήττα και η βίαιη εσωκομματική σύγκρουση που ακολούθησε θα οδηγούσαν το ΠΑΣΟΚ σε αξεπέραστη κρίση (...) κάπως έτσι το κομματικό σκηνικό αρχίζει να τρίζει. Το καραμανλικό μπαλόνι ξεφουσκώνει καθημερινά. Το ΠΑΣΟΚ όπως είναι σήμερα δε φαίνεται ικανό να το κάνει να σκάσει εντελώς (...) η συνέχεια θα έχει ενδιαφέρον» (το άρθρο στην ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ).

ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΡΟΘΥΜΟΙ ΝΑ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΘΟΥΝ: «Οπως επισημαίνουν στελέχη του Συνασπισμού, "ο πρόεδρος δε μιλά τυχαία για τη συγκρότηση μιας εναλλακτικής, ριζοσπαστικής και πλειοψηφικής λύσης με πυρήνα τον ΣΥΡΙΖΑ". Αντίθετα, έχει ήδη μπει σε εφαρμογή ένα πολιτικό σχέδιο, καθώς όσοι γνωρίζουν τις σκέψεις Αλαβάνου κάνουν λόγο για "κυβέρνηση της Αριστεράς"» (το ρεπορτάζ στον ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΤΥΠΟ).

ΣΕΝΑΡΙΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΟΛΛΑ: «Ο πρωθυπουργός που σήμερα δείχνει εγκλωβισμένος αργά ή γρήγορα θα αναγκαστεί να αναλάβει πρωτοβουλίες για να προλάβει ενδεχομένως και τη φημολογούμενη δημιουργία ενός νέου κόμματος που θα στοχεύει στον "μεσαίο χώρο" και εκμετάλλευση της κρίσης που αντιμετωπίζουν τα δύο μεγάλα κόμματα (...) βεβαίως οι δημοσκοπήσεις δείχνουν πως η αυτοδυναμία είναι πλέον όνειρο για τα δύο μεγάλα κόμματα (...) υπάρχει η δικλείδα του νέου νόμου που δίνει μπόνους 10 επιπλέον βουλευτών στο πρώτο κόμμα (...) το γεγονός ότι δεν μπορεί να εφαρμοστεί σ' αυτές τις εκλογές μπορεί να ξεπεραστεί εφ' όσον σημειωθεί αδιέξοδο στον σχηματισμό κυβέρνησης. Στις δεύτερες εκλογές θα ισχύσει βεβαίως ο νέος εκλογικός νόμος» (το σενάριο στην ΑΥΡΙΑΝΗ).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ