Κυριακή 27 Γενάρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ
«Στον αέρα» οι εργαζόμενοι της δημοτικής επιχείρησης

Την πλειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου για ενίσχυση της λιτότητας που βιώνουν τα λαϊκά στρώματα εξαιτίας των κυβερνήσεων των τελευταίων χρόνων, καταγγέλλουν με ανακοίνωσή τους οι Κομματικές Οργανώσεις Λιβαδειάς του ΚΚΕ.

Οπως σημειώνεται, η πλειοψηφία του ΔΣ «έκλεισε τις επιχειρήσεις της ΔΕΠΑΛ (Δημοτική επιχείρηση για τον πολιτισμό), χωρίς να εξασφαλίσει τις θέσεις εργασίας των εργαζομένων και συνεχίζει να χρωστά δεδουλευμένα 9 έως 15 μηνών», ενώ προβλήματα με τη μισθοδοσία τους είχαν και επί των προηγούμενων διοικήσεων.

Την ίδια στιγμή, το ΔΣ «προχώρησε σε αυξήσεις σε όλα τα δημοτικά τέλη (καθαριότητας, φωτισμού, άρδευσης, βοσκής, δημοτικών σφαγείων, χρήση κοινόχρηστων χώρων κλπ.), σε αύξηση 9,5% όλων των τιμολογίων και των τελών ύδρευσης και αποχέτευσης (ΔΕΥΑΛ) στη Λιβαδειά και στο διπλασιασμό τους στα δημοτικά διαμερίσματα Λαφυστίου και Ρωμαίικου». Προχώρησε ακόμα στην ενεργοποίηση της ελεγχόμενης στάθμευσης, ένα καθαρά φορομπηχτικό μέτρο.

Οι ΚΟ Λιβαδειάς του ΚΚΕ καλούν τους εργαζόμενους και τους νέους, οργανωμένα, μέσα από τα συνδικάτα, τους συλλόγους, τους μαζικούς φορείς:

  • Να δείξουν αλληλεγγύη στους εργαζόμενους της ΔΕΠΑΛ, να απαιτήσουν την καταβολή των δεδουλευμένων τους και την πρόσληψή τους στο δήμο ή τον ευρύτερο τομέα.
  • Να απαιτήσουν να μην ξεπουληθεί η Κρύα, αλλά να γίνει δημοτική και δημόσια περιουσία.
  • Να απαιτήσουν να μην εφαρμοστεί καμιά αύξηση στα δημοτικά τέλη.
  • Και να μην αυξηθούν τα τιμολόγια της ΔΕΥΑΛ, δωρεάν νερό για όλο το λαό. Το νερό δεν είναι εμπόρευμα, να πουλιέται και να δίνει κέρδος, είναι φυσικό και κοινωνικό αγαθό που πρέπει να είναι κτήμα και περιουσία του λαού.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ