Παρασκευή 15 Σεπτέμβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟΥ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ ΑΘΗΝΑΣ
Αγωνιστικά και αισιόδοξα

Την Κυριακή 17 Σεπτέμβρη, στο θέατρο ΠΕΡΟΚΕ, στις 8.30 το πρωί η ετήσια Γενική Συνέλευση του Συνδικάτου

Ηχηρό και μαζικό μήνυμα αντίστασης στα αντεργατικά σχέδια της κυβέρνησης, αναμένεται να στείλει η ετήσια γενική συνέλευση του Συνδικάτου Οικοδόμων Αθήνας, που θα γίνει την Κυριακή 17 Σεπτέμβρη, στις 8.30 το πρωί στο θέατρο ΠΕΡΟΚΕ.

Στην πρόκληση του Συνδικάτου προς τους οικοδόμους, για τη συμμετοχή τους στη συνέλευση, σημειώνεται χαρακτηριστικά, ότι «η κυβέρνηση με τη στήριξη της αξιωματικής αντιπολίτευσης, υιοθετώντας τις αξιώσεις των βιομηχάνων, μεγαλοκατασκευαστών, τραπεζιτών, εφοπλιστών, επιδιώκει μέσω του "κοινωνικού διαλόγου" της απάτης, με τη συγκατάθεση της πλειοψηφίας της διοίκησης της ΓΣΕΕ και των παρατάξεων ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ - και ΑΥΤΟΝΟΜΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ, να περάσει δέσμη αντεργατικών μέτρων με πρόσχημα την αντιμετώπιση της ανεργίας».

Οι οικοδόμοι της Αθήνας κάτω από αυτές τις συνθήκες, προχωρούν σε μια συνέλευση «που θα βάλει τα θεμέλια για την παραπέρα κλιμάκωση των αγωνιστικών μας κινητοποιήσεων. Δυναμώνουμε τον αγώνα μας και συντονίζουμε τη δράση μας με ολόκληρη την εργατική τάξη κι όλους αυτούς που χτυπιούνται από την αντεργατική πολιτική της κυβέρνησης. Δημιουργούμε το Αγωνιστικό Μέτωπο Πάλης κόντρα στο μαύρο μέτωπο κυβέρνησης, κεφαλαίου και Ευρωπαϊκής Ενωσης».

Η Γενική Συνέλευση πραγματοποιείται σε μια εποχή που εντείνεται η επίθεση της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ με τα αντεργατικά της σχέδια, τις αρνητικές αλλαγές σε Παιδεία και Υγεία, την εφαρμογή σκληρής εισοδηματικής πολιτικής, φορολογικής αφαίμαξης των εργαζομένων, καταστροφή της οικονομίας της χώρας, με το ξεπούλημα των πιο κερδοφόρων δημόσιων επιχειρήσεων στους μεγαλοκαπιταλιστές, συρρίκνωση της αγροτικής παραγωγής.

Τα θέματα που θα απασχολήσουν τη Συνέλευση σχετίζονται με αυτή τη γενικότερη επίθεση, αλλά και ειδικότερα ζητήματα του κλάδου, όπως το αίτημα για σύνταξη στα 55, για την κατάργηση των αντιασφαλιστικών νόμων, για εφαρμογή του 35ωρου - 5ήμερου - 7ωρου, την επαναφορά του συντελεστή στο 1 τ.μ - 1,50 ένσημα, και το δικαίωμα στη δουλιά. Ιδιαίτερη αναφορά θα γίνει σε ζητήματα ανεργίας και ακρίβειας, αλλά και της Παιδείας.

Στόχοι της Γενικής Συνέλευσης των οικοδόμων είναι η μεγάλη και μαζική προσέλευση που θα επιτευχθεί όχι μόνο από τη μεγάλη εμπιστοσύνη που έχουν οι εργαζόμενοι στο ταξικό συνδικαλιστικό σωματείο, αλλά κι από τις αλλεπάλληλες εξορμήσεις συνεργείων οικοδόμων στους χώρους δουλειάς, που γίνονται αυτό το διάστημα στα μεγάλα έργα και στα εργοτάξια, για την περιφρούρηση του 5ήμερου και του ωραρίου. «Υπ' αριθμόν ένας» όμως στόχος, είναι η ενότητα των εργαζομένων με τη μαζική τους συμμετοχή σε κάθε μορφή πάλης.

Αισιόδοξα μηνύματα έρχονται κι από τους αλλοδαπούς οικοδόμους που θεωρούν το Συνδικάτο αποκούμπι τους, από τη μεγάλη προσφορά και δράση του για τις λευκές και πράσινες κάρτες. Στη Συνέλευση καλούνται και νέοι συνάδελφοι (έχει δημιουργηθεί επιτροπή), το «νέο αίμα» του Συνδικάτου που μπολιάζεται με αγωνιστικές εμπειρίες.

Τα αισιόδοξα αυτά μηνύματα και η μεγάλη απήχηση του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος ανησυχούν την κυβέρνηση, που δίνει βάρος στην καταστολή. Ειδικότερα να θυμίσουμε ότι η ΠΑΣΚΕ μέσω του συνδικαλιστή της Καραγιάννη μετά τη συντριβή που υπέστη στις εκλογές του Συνδικάτου Οικοδόμων έκανε ένσταση για ακύρωση των εκλογών. Η ένσταση απορρίφτηκε από το Μονομελές σαν αόριστη. Εκαναν όμως έφεση που εκδικάζεται στο Δευτεροβάθμιο στις 7 Δεκέμβρη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ