Παρασκευή 15 Σεπτέμβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
Απορρίπτουν τις κατηγορίες

Καταγγέλλουν την έλλειψη προσωπικού και υποδομής, με αφορμή σχετικές δηλώσεις του υπουργού Εργασίας

Αόριστες και αστήριχτες χαρακτηρίζουν τις κατηγορίες του υπουργού Εργασίας Τ.Γιαννίτση, για τη λειτουργία του Σώματος Επιθεωρητών Εργασίας, οι εργαζόμενοι του υπουργείου Εργασίας. Σε ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία Συλλόγων Υπουργείου Εργασίας, απευθυνόμενη προσωπικά στον υπουργό, απορρίπτει τις κατηγορίες που διατυπώνει σε πρόσφατη εγκύκλιό του, συστήνοντάς του να επιρρίψει τις ευθύνες για τη δυσλειτουργία του ΣΕΠΕ στους συνεργάτες του στην πολιτική ηγεσία του υπουργείου.

Στην εγκύκλιό του ο υπουργός Εργασίας έκανε λόγο για «ανύπαρκτες κυρώσεις» σε σύνολο 58.815 ελέγχων το τελευταίο διάστημα και άφηνε αιχμές για τον τρόπο δουλιάς των Επιθεωρητών Εργασίας που υποσκάπτουν την αξιοπιστία του ΣΕΠΕ και προειδοποιούσε για αυστηρές κυρώσεις.

Οι σκοποί του ΣΕΠΕ -σημειώνεται στην ανακοίνωση της Ομοσπονδίας- δεν επιτυγχάνονται υιοθετώντας πρακτικές συκοφάντησής τους, δημιουργώντας σύγχυση και αμφισβήτηση στους εργαζόμενους, ενώ καταγγέλλεται η έλλειψη προσωπικού (καλύπτεται μόνο το 40% των οργανικών θέσεων) και η ανυπαρξία υλικοτεχνικής υποδομής. Παράλληλα, ζητάει την ηθική αποκατάσταση και του κύρους των επιθεωρητών και καλεί τον υπουργό να προβεί στην άμεση πρόσληψη και των υπόλοιπων Επιθεωρητών, παρέχοντας την απαιτούμενη υλικοτεχνική υποδομή.

Τέλος, η Ομοσπονδία καλεί τον υπουργό να επανορθώσει και να προβεί στις παραπάνω ενέργειες, διαφορετικά προειδοποιεί ότι θ' αντιδράσει.

Εξάλλου, πρόσφατα ο υπουργός Εργασίας έκανε δηλώσεις για «αυτορρύθμιση» της αγοράς εργασίας και ενάντια στις νοοτροπίες του «κρατικίστικου ελέγχου των πάντων», αποδεικνύοντας ότι οι νουθεσίες του προς το Σώμα Επιθεωρητών Εργασίας γίνονται για χάρη των εντυπώσεων και όχι επί της ουσίας.

Η έλλειψη προσωπικού παραμένει και μόνο δηλώσεις έχουν γίνει σχετικά, ότι θα γίνουν προσλήψεις και ότι θα υπάρξει ενίσχυση της υλικοτεχνικής υποδομής. Τα σημερινά χάλια είναι αποτέλεσμα μια συγκεκριμένης και μακρόχρονης πολιτικής που άσκησε η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ στο ζήτημα του ελέγχου της τήρησης της εργατικής νομοθεσίας.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Ενα μακελειό διαρκείας είναι σε εξέλιξη στους χώρους δουλειάς (2021-10-30 00:00:00.0)
Αφαιρούν και το τελευταίο «φύλλο συκής» από τους «ελεγκτικούς μηχανισμούς» (2020-09-30 00:00:00.0)
Η ζωή των εργαζομένων στον προκρούστη του καπιταλιστικού κέρδους (2019-01-05 00:00:00.0)
Συνειδητή και διαχρονική υποβάθμιση του ΣΕΠΕ (2013-12-19 00:00:00.0)
Στην υπηρεσία της ευελιξίας και της απασχολησιμότητας (2003-03-20 00:00:00.0)
«Πρακτικά ανύπαρκτες» οι κυρώσεις (2000-08-31 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ