Τρίτη 29 Γενάρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΔΙΕΘΝΗ
ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΜΠΟΛΙΒΑΡΙΑΝΗ ΛΥΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΗ
Προχωράει ο συντονισμός ενεργειών

ΚΑΡΑΚΑΣ.-- Εκκληση - πρόσκληση προς τις χώρες που συμμετέχουν στην Εναλλακτική Μπολιβαριανή Λύση για την Αμερική (ALBA) να συγκροτήσουν «αντιιμπεριαλιστική» στρατιωτική συμμαχία, ένα Συμβούλιο Αμυνας της ALBA για την προστασία χωρών της Λατινικής Αμερικής από πιθανές επιθέσεις των ΗΠΑ, απηύθυνε ο πρόεδρος της Βενεζουέλας Ούγκο Τσάβες, στην αυλαία της λήξης των εργασιών της 6ης Συνόδου των χωρών της ALBA, δηλαδή της Κούβας, της Βενεζουέλας, της Νικαράγουας, της Βολιβίας και της Δομινικανής Δημοκρατίας.

«Ο εχθρός είναι κοινός, η αυτοκρατορία των Ηνωμένων Πολιτειών» τόνισε ο Ούγκο Τσάβες, προσθέτοντας ότι «εάν επιτεθούν σε έναν από εμάς θα είναι σαν να επιτίθενται σε όλους». Εξάλλου, όπως τόνισε ο Τσάβες από το βήμα της Συνόδου: «Προειδοποιώ τον κόσμο: Η αμερικανική αυτοκρατορία καλλιεργεί συνθήκες για την πρόκληση ένοπλης σύγκρουσης ανάμεσα στην Κολομβία και τη Βενεζουέλα».

Παράλληλα, ο Τσάβες μετά την έγκριση από τη Σύνοδο της ίδρυσης της Τράπεζας της ALBA δήλωσε ότι θα αρχίσει να λειτουργεί σε 3 μήνες με αρχικό κεφάλαιο 1 δισ. δολάρια.

  • Σύμφωνα με στοιχεία που παρουσίασαν αυτές τις μέρες οι μυστικές υπηρεσίες της Βενεζουέλας, οι Αμερικανοί ιμπεριαλιστές σχεδιάζουν από το έδαφος της Κολομβίας επιθέσεις προς τη γειτονική χώρα. Οι δηλώσεις αυτές έγιναν και με αφορμή τις επισκέψεις υψηλόβαθμων αξιωματούχων των ΗΠΑ στην Κολομβία, τελευταία ήταν το Σάββατο η υπουργός Εξωτερικών Κοντολίζα, που ανησυχούν από την ενίσχυση και το κύρος της Μπολιβαριανής Διαδικασίας και θέλουν να την ανακόψουν.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ