Τρίτη 29 Γενάρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΔΙΕΘΝΗ
ΛΙΒΑΝΟΣ
Νέο κύμα βίας

ΒΗΡΥΤΟΣ.-- Τεταμένη ηρεμία επικρατούσε χτες στα νότια σιιτικά προάστια της Βηρυτού, μετά τις προχτεσινές συγκρούσεις ανάμεσα σε δυνάμεις του στρατού και αντικυβερνητικούς διαδηλωτές που διαμαρτύρονταν για τις συχνές διακοπές ηλεκτρικού και τα αντιλαϊκά μέτρα. Επτά άνθρωποι σκοτώθηκαν την Κυριακή, αναγκάζοντας τον φιλοδυτικό πρωθυπουργό Φουάντ Σινιόρα να κηρύξει χτες τη χώρα σε κατάσταση εθνικού πένθους και να κάνει έκκληση για ψυχραιμία. Σε παρόμοια ανακοίνωση προέβη χτες και η ηγεσία του λιβανέζικου στρατού, σημειώνοντας ότι «η βία εξυπηρετεί μόνον τους εχθρούς του έθνους, πρώτα και κύρια τον ισραηλινό εχθρό».

Η ηγεσία των Σιιτών Μουσουλμάνων του Λιβάνου απαίτησε «τάχιστα» τη διενέργεια έρευνας για τη διαλεύκανση της «εν ψυχρώ δολοφονίας» των θυμάτων, προειδοποιώντας για τον κίνδυνο να τεθεί η κατάσταση εκτός οιουδήποτε ελέγχου.

Χτες, το Συμβούλιο Υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ επανέλαβε την υποστήριξή του «στην ακεραιότητα και ανεξαρτησία του Λιβάνου», καθώς και στη «νόμιμη και δημοκρατική κυβέρνηση του πρωθυπουργού Φουάντ Σινιόρα και στις ένοπλες δυνάμεις του Λιβάνου και στη συνεισφορά τους στη σταθερότητα της χώρας»...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ