Παρασκευή 1 Φλεβάρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΔΕΗ ΓΙΑ RWE ΚΑΙ ΔΕΠΑ
Διαψεύδει και ... επιβεβαιώνει

Να διασκεδάσει τις εντυπώσεις που προκάλεσε χτεσινό δημοσίευμα απογευματινής εφημερίδας, σύμφωνα με το οποίο η RWE θα εισέλθει και στη ΔΕΠΑ συνεργαζόμενη με τη ΔΕΗ στον τομέα του φυσικού αερίου, επιχειρεί η διοίκηση της ΔΕΗ. Με σχετική ανακοίνωσή της η ΔΕΗ διαψεύδει «ρητά και κατηγορηματικά» ότι «θα εισφέρει το δικαίωμα που διαθέτει για την εξαγορά του 30% στη ΔΕΠΑ σε κοινή εταιρεία που, δήθεν, θα ιδρύσει με τη γερμανική RWE». Παρά τη σκληρή «διάψευση», η διοίκηση της ΔΕΗ σπεύδει να «διευκρινίσει» με την ίδια ανακοίνωση πως οι δυνατότητες κοινών δραστηριοτήτων με τη γερμανική εταιρεία και στον τομέα του φυσικού αερίου «θα εξεταστούν στο πλαίσιο του Μνημονίου Συνεργασίας», κάτι που αφήνει ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα.

Το σχετικό μνημόνιο συνεργασίας των δύο εταιρειών, με την οποία βαθαίνει η ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ, αναμένεται να συζητηθεί αύριο Σάββατο, ενώ οι εργαζόμενοι στη ΔΕΗ προγραμματίζουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας.

Η ΔΕΗ αφήνει για πρώτη φορά ανοιχτό το ενδεχόμενο «εναλλακτικών λύσεων», εάν δεν υλοποιηθεί η επιλογή της εξαγοράς του ποσοστού της ΔΕΠΑ. Προσθέτει ότι αν και το μνημόνιο με τη γερμανική εταιρεία προβλέπει τη «διερεύνηση της δυνατότητας ανάπτυξης συνεργασίας στον τομέα του φυσικού αερίου», η «περαιτέρω μεταβίβαση οποιουδήποτε δικαιώματος σχετικά με τη συμμετοχή της ΔΕΗ στο μετοχικό κεφάλαιο της ΔΕΠΑ είναι παντελώς εκτός πραγματικότητας».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ