Παρασκευή 1 Φλεβάρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ
Στο κεφάλαιο και οι ταχυδρομικές υπηρεσίες

Τις μεθοδεύσεις του Συμβουλίου της ΕΕ κατάγγειλε ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Γ. Τούσσας

Ο ρόλος του Ευρωκοινοβουλίου ως μοχλού στήριξης και ενίσχυσης των αντιδραστικών μεθοδεύσεων της ΕΕ, η οποία στο όνομα της εξασφάλισης της κερδοφορίας της οικονομικής ολιγαρχίας επιβάλλει την εμπορευματοποίηση όλων των δημόσιων αγαθών και υπηρεσιών, έρχεται για μια ακόμα φορά στην επικαιρότητα, με αφορμή τη χτεσινή ψήφιση της πολιτικής για την απελευθέρωση των ταχυδρομικών υπηρεσιών από το 2011.

Την πλήρη απελευθέρωση των Ταχυδρομικών Υπηρεσιών, την παράδοσή τους στο μεγάλο κεφάλαιο και τη μετατροπή τους από δημόσιο αγαθό σε εμπόρευμα κατήγγειλε, παρεμβαίνοντας στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου στις Βρυξέλλες, ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ, Γιώργος Τούσσας, στη συζήτηση για την έκθεση σχετικά με την τροποποίηση της Οδηγίας για την «Αγορά Ταχυδρομικών Υπηρεσιών». Αιτιολογώντας την αρνητική ψήφο του Κόμματος, ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ τόνισε τα εξής:

«Η κοινή θέση του Συμβουλίου για τις ταχυδρομικές υπηρεσίες, που έρχεται για έγκριση από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, ολοκληρώνει την πλήρη απελευθέρωση της "Αγοράς Ταχυδρομικών Υπηρεσιών" από την 31-12-2010.

Με την τροποποίηση της Οδηγίας ένας ακόμη χρυσοφόρος τομέας, αυτός των ταχυδρομικών υπηρεσιών, παραδίδεται στο μεγάλο κεφάλαιο, στα πλαίσια της Στρατηγικής της Λισαβόνας, για τη μεγιστοποίηση της κερδοφορίας του.

Οι ταχυδρομικές υπηρεσίες από δημόσιο αγαθό μετατρέπονται σε εμπόρευμα. Στη χώρα μας, η ιδιωτικοποίηση τομέων δραστηριότητας των ΕΛΤΑ, που προώθησαν οι κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, θα συνεχιστεί με μεγαλύτερη ένταση. Τα ΕΛΤΑ θα λειτουργούν πλέον με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια, με γνώμονα το κέρδος και όχι το κοινωνικό όφελος. Αμεσες θα είναι οι επιπτώσεις στην ποιότητα των υπηρεσιών και οδυνηρές οι συνέπειες για τους εργαζόμενους στα ΕΛΤΑ, αλλά και στις ιδιωτικές επιχειρήσεις ταχυδρομικών υπηρεσιών, όπου οι ελαστικές μορφές απασχόλησης, η ανυπαρξία εργασιακών, κοινωνικών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων αποτελούν ήδη τον κανόνα.

Σε αμφισβήτηση μπαίνει και το συνταγματικά κατοχυρωμένο απόρρητο της αλληλογραφίας, αφού παραδίδεται πλέον σε ιδιώτες, χωρίς καμία εγγύηση και με ελάχιστες δυνατότητες ελέγχου για τη διασφάλιση του απορρήτου της και την προστασία των προσωπικών δεδομένων.

Το ΚΚΕ αντιτάσσεται στην απελευθέρωση των ταχυδρομικών υπηρεσιών και παλεύει για ταχυδρομικές υπηρεσίες αποκλειστικά δημόσιες, σύγχρονες και αποτελεσματικές και για τη διασφάλιση των δικαιωμάτων των εργαζομένων».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ