Σάββατο 2 Φλεβάρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΝΕΟΛΑΙΑ
Η κυβέρνηση στήνει μηχανισμούς χειραγώγησης της νεολαίας

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΚΣ της ΚΝΕ με αφορμή τον ορισμό εκλογών για τα Τοπικά Συμβούλια Νέων

Οι νέοι δεν έχουν κανένα λόγο να στηρίξουν τους μηχανισμούς χειραγώγησης και ψευτοσυμμετοχής, όπως τα Τοπικά Συμβούλια Νέων (ΤΣΝ) στους δήμους και στις κοινότητες, σημειώνει το Γραφείο Τύπου του ΚΣ της ΚΝΕ, με αφορμή τον ορισμό εκλογών, το Μάρτη, για την ανάδειξη των πρώτων ΤΣΝ.

Το Γραφείο Τύπου της Οργάνωσης επισημαίνει ότι το νόμο για τα ΤΣΝ τον ψήφισαν από κοινού ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, και τονίζει:

«Η ΚΝΕ από την πρώτη στιγμή έχει καταγγείλει τη δημιουργία Τοπικών Συμβουλίων Νέων, που αποφάσισε η κυβέρνηση. Η νεολαία δεν έχει καμιά ανάγκη από τέτοιους μηχανισμούς, που ούτε έχουν καμιά σχέση με την αγωνιστική διεκδίκηση και την πραγματική συμμετοχή, ούτε μπορούν να είναι γνήσια έκφραση των νέων.

Δεν τους έπιασε ο πόνος για τη συμμετοχή των νέων και την έκφραση της γνώμης τους. Είναι ψέμα και υποκρισία ότι ενδιαφέρονται για τη συμμετοχή των νέων, γιατί είναι η κυβέρνηση που όταν οι μαθητές αγωνίζονται τους σέρνει στα δικαστήρια ή στήνει προβοκάτσιες σε βάρος του αγώνα τους, είναι οι ίδιοι που συκοφαντούν τους αγώνες των φοιτητών. Δεν τους έπιασε ο πόνος για την πραγματική συμμετοχή: Οι απολύσεις, δηλαδή η καταπάτηση του δικαιώματος συμμετοχής στο σωματείο ή στην απεργία, όταν οι εργαζόμενοι -ανάμεσά τους και οι νέοι - οργανώνονται στα σωματεία ή όταν συμμετέχουν σε απεργίες, γίνονται με τη συνενοχή της κυβέρνησης. Τα προβλήματα των νέων η κάθε κυβέρνηση καθώς και οι δήμαρχοι και νομάρχες τα γνωρίζουν γιατί είναι η πολιτική τους που τα γεννά.

Αυτό που πραγματικά επιδιώκει η κυβέρνηση είναι το στήσιμο μηχανισμών που στοχεύουν στη χειραγώγηση, στον αποπροσανατολισμό, στην ενσωμάτωση, στη συστράτευση των νέων στη στήριξη των αντιλαϊκών μέτρων.

Οι νέοι δεν έχουν κανένα λόγο να στηρίξουν αυτούς τους μηχανισμούς της ψευτοσυμμετοχής. Εχουν -αντίθετα - κάθε συμφέρον, άμεσο και μακροπρόθεσμο, να δυναμώσουν την οργανωμένη πάλη για τα δικαιώματά τους, να γνωρίσουν την πολιτική πρόταση διεξόδου που προτείνει το ΚΚΕ, την πρόταση εξουσίας του ΚΚΕ».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ