Σάββατο 2 Φλεβάρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΝΕΟΛΑΙΑ
Καραμπινάτη εργοδοτική παρέμβαση

Οργιο καραμπινάτων παρανομιών αποκάλυψαν χτες το μεσημέρι στελέχη του ΠΑΜΕ και του Συλλόγου Εργαζομένων στην Ιδιωτική Εκπαίδευση Ν. Αττικής «Ο Βύρωνας», κατά τη διάρκεια των αρχαιρεσιών του διασπαστικού Συλλόγου Εργαζομένων στα Κέντρα Ξένων Γλωσσών Αττικής, που στήθηκε και ελέγχεται από τους εργοδότες, προκειμένου να μπορούν να επιβάλουν στον κλάδο μισθούς πείνας και να αφαιρούν δικαιώματα και κατακτήσεις.

Εξι μόλις μήνες από τις προηγούμενες αρχαιρεσίες του διασπαστικού σωματείου, η εργοδοσία ξανάστησε κάλπες χωρίς μητρώο μελών, χωρίς πρακτικά γενικής συνέλευσης και εφορευτικής επιτροπής και με παράνομες εγγραφές νέων μελών, προκειμένου να «προλάβει» να εμποδίσει το σωματείο «Ο Βύρωνας» να διαπραγματευτεί για τη νέα Συλλογική Σύμβαση Εργασίας.

Η χτεσινή εξέλιξη σηματοδοτεί την προσπάθεια, μπροστά στις διαπραγματεύσεις για τη νέα συλλογική σύμβαση, να χρησιμοποιηθεί η ψήφος των εργαζομένων στα φροντιστήρια για να επιβληθούν χειρότεροι όροι εργασίας. Είναι συνέχεια της επίθεσης που δέχτηκε «ο Βύρωνας» και από την ΟΙΕΛΕ, που στην ουσία τον διέγραψε επειδή είναι ταξικό σωματείο.

Οι εκπρόσωποι του «Βύρωνα» αντιλήφθηκαν ότι το εργοδοτικό σωματείο προχωρά σε αρχαιρεσίες και μαζί με δεκάδες εργαζόμενους και στελέχη του ΠΑΜΕ βρέθηκαν χτες στο χώρο που διεξάγονταν, όπου υπήρχαν μέχρι και «μπράβοι» για να «προστατέψουν» τις διαδικασίες, ενώ κλήθηκε και προσήλθε και η Αστυνομία.

Εκεί διαπιστώθηκε ότι την ώρα των αρχαιρεσιών παράνομα γίνονταν εγγραφές νέων μελών (η θητεία της διοίκησης έχει λήξει άρα δεν μπορεί να κάνει εγγραφές) και επί τόπου ψήφιζαν. Δεν υπήρχε το μητρώο μελών, δεν υπήρχαν πρακτικά γενικής συνέλευσης και εφορευτικής επιτροπής. Οι συνδικαλιστές απαίτησαν από τη δικαστικό Δ. Μανιατοπούλου να σταματήσει τη διαδικασία και να μην αναλάβει την ευθύνη για αυτή την παρανομία, ενώ ταυτόχρονα κατέθεσαν και ένσταση. Αμεσα επίσης ενημέρωσαν και τον πρόεδρο των Πρωτοδικών κ. Κατσιάνο.

Παρά τις αποδεδειγμένες παρανομίες, η δικαστική αντιπρόσωπος απάντησε ότι η ένσταση «δε διακόπτει την ψηφοφορία, η οποία διεξάγεται ομαλά...»! Οσον αφορά την καταγγελία για εγγραφή νέων μελών τη μέρα της ψηφοφορίας, είπε ότι «πρόκειται για ανανέωση συνδρομών μελών τα οποία υπάρχουν στο γενικό μητρώο μελών που τηρείται στο σωματείο (!) και το μητρώο μελών που χρησιμοποιείται κατά τη διαδικασία περιλαμβάνει μόνο τα ταμειακά εντάξει μέλη»!

Τους ισχυρισμούς της δικαστικής αντιπροσώπου, κατέρριψε μια εκπαιδευτικός (τα στοιχεία της είναι στη διάθεση της εφημερίδας) η οποία στάλθηκε χτες από τον εργοδότη της στις αρχαιρεσίες, γράφτηκε επί τόπου στο σύλλογο, πλήρωσε εγγραφή και συνδρομή και ψήφισε! Μάλιστα, όπως της είπαν, τα λεφτά της εγγραφής και της συνδρομής θα της τα επιστρέψει ο εργοδότης! Μόλις η εργαζόμενη ενημερώθηκε από τους συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ και τους συναδέλφους της, κατέθεσε επί τόπου αίτηση ζητώντας τη διαγραφή της και την ακύρωση της ψήφου της.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Να γίνει αποφασιστικό βήμα στην αλλαγή των συσχετισμών (2019-10-31 00:00:00.0)
Με νόθες διαδικασίες η «επαναλειτουργία» του Συνδικάτου στο Ηράκλειο (2018-02-08 00:00:00.0)
Αποκαλύπτονται καθημερινά τα όργια της εργοδοσίας και των ανθρώπων της (2017-09-22 00:00:00.0)
Μεθοδεύσεις νοθείας καταγγέλλει η «Ταξική Ενότητα» (2017-03-14 00:00:00.0)
Δεν πέρασε η προσπάθεια για εκλογές νοθείας (2015-03-04 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ