Τρίτη 14 Μάρτη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗ «VODAFONE»
Μεθοδεύσεις νοθείας καταγγέλλει η «Ταξική Ενότητα»

Τις μεθοδεύσεις νοθείας «των δήθεν ανεξάρτητων υποψήφιων που κατεβαίνουν σε ενιαίο ψηφοδέλτιο» στις αρχαιρεσίες του Σωματείου Εργαζομένων στη «Vodafone» (ΠΑΣΕ) καταγγέλλει με ανακοίνωσή της η συνδικαλιστική παράταξη «Ταξική Ενότητα». Να σημειωθεί ότι οι αρχαιρεσίες ξεκινάνε σήμερα και ολοκληρώνονται στις 16 Μάρτη.

Η «Ταξική Ενότητα» επισημαίνει ότι την ώρα που η πλειοψηφία «για πρώτη φορά στα χρονικά του σωματείου δεν θέλει να εγγράφονται μέλη κατά τη διάρκεια των εκλογών», ξεφύτρωσαν νέες εγγραφές ατόμων που «με βάση το μητρώο των προηγούμενων εκλογών δεν είναι μέλη» και, ταυτόχρονα, «εξαφανίστηκαν» εργαζόμενοι που ήταν μέλη. Η προσπάθεια νοθείας στόχο έχει να διατηρήσουν «σε κοινή γραμμή με την εργοδοσία τη διάσπαση και να συνεχίσουν να οδηγούν τους εργαζομένους σε αγώνες ανέξοδους, που δεν θέτουν σε κίνδυνο τα συμφέροντα του εργοδότη τους αλλά και γενικά των εργοδοτών του κλάδου (...) Με όλα αυτά τα τερτίπια κινδυνεύουν οι εκλογές και κατ' επέκταση η λειτουργία του σωματείου να τιναχθούν στον αέρα, σε μια κρίσιμη περίοδο για τους αγώνες των εργαζομένων στον όμιλο "Vodafone" και συνολικά».

Η «Ταξική Ενότητα» καλεί τους εργαζόμενους να την ενισχύσουν, «να μαζικοποιήσουν το σωματείο και να διεκδικήσουν να εγγραφούν τις μέρες των εκλογών, για ένα ισχυρό, ταξικό σωματείο που θα βάζει εμπόδια σε εργοδοσία και κυβέρνηση και θα διεκδικεί με βάση τις ανάγκες των εργαζομένων. Για τη διεκδίκηση των απωλειών σε συστράτευση με όλες εκείνες τις δυνάμεις στον κλάδο και συνολικότερα στο κίνημα που παλεύουν σε αυτήν την κατεύθυνση».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ