Τρίτη 14 Μάρτη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ
Με συνελεύσεις και νέες κινητοποιήσεις συνεχίζουν τον αγώνα τους

Από τη χτεσινή μαζική συνέλευση των συμβασιούχων εργαζομένων στους δήμους της Θεσσαλονίκης
Από τη χτεσινή μαζική συνέλευση των συμβασιούχων εργαζομένων στους δήμους της Θεσσαλονίκης
Την κλιμάκωση του αγώνα τους με νέα κινητοποίηση την Τρίτη 21/3, στις 6.30 μ.μ., στο Αγαλμα Βενιζέλου, αποφάσισαν χτες οι συμβασιούχοι εργαζόμενοι των δήμων της Θεσσαλονίκης, συμμετέχοντας μαζικά στη γενική συνέλευση του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ και Δημοτικών Επιχειρήσεων ν. Θεσσαλονίκης.

Ο Σύλλογος απευθύνει πλατύ κάλεσμα στους συμβασιούχους όλων των δήμων της Μακεδονίας και της Θράκης για μαζική συμμετοχή στην κινητοποίηση και συντονισμό της δράσης τους. Αυτό το κάλεσμα θα μεταφέρουν στελέχη του που θα περιοδεύσουν σε όλους τους νομούς.

Οι συμβασιούχοι στους δήμους παραμένουν απλήρωτοι από την αρχή της χρονιάς. Παρά την τροπολογία που ψηφίστηκε και υποτίθεται ότι θα έλυνε το πρόβλημα, έχουν γίνει «μπαλάκι» μεταξύ κυβέρνησης, Ελεγκτικού Συνεδρίου και δημάρχων. Διεκδικούν πληρωμή των δεδουλευμένων τους, ομαλοποίηση των πληρωμών, μόνιμη και σταθερή δουλειά, καμία ιδιωτικοποίηση των υπηρεσιών των δήμων.

Η ΔΑΣ Δήμου Θεσσαλονίκης εκφράζει τη συμπαράστασή της στον αγώνα των 700 απλήρωτων συμβασιούχων εργαζομένων του δήμου. Αναλαμβάνοντας πρωτοβουλία στήριξης και αλληλεγγύης, καλεί τους μόνιμους και αορίστου χρόνου συναδέλφους τους να στηρίξουν τον αγώνα τους και υλικά, συμβάλλοντας στη συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης αλλά και χρημάτων, για όσους αντιμετωπίζουν οξυμένο πρόβλημα επιβίωσης.

Την ίδια ώρα, κινητοποίηση στην κεντρική πλατεία της Κατερίνης και πορεία προς το Επιμελητήριο όπου στεγάζεται ο τοπικός Επίτροπος του Ελεγκτικού Συνεδρίου, πραγματοποίησαν χτες οι συμβασιούχοι των τριών δήμων της Πιερίας, διεκδικώντας λύση στο πρόβλημα της πληρωμής τους.

Στο πλευρό τους βρέθηκε η Γραμματεία Πιερίας του ΠΑΜΕ. Τους κάλεσε να συντονίσουν τον αγώνα τους πανελλαδικά και να απαντήσουν στην επίθεση που δέχονται και με απεργία. Παράλληλα, με ανακοίνωσή της, καταγγέλλει ως πρόκληση την παρουσία στην κινητοποίηση βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, τη στιγμή που η κυβέρνησή τους έχει τεράστιες ευθύνες γι' αυτήν την κατάσταση.

Εγκύκλιος υποχρεωτικής παράτασης των συμβάσεων

Στο φόντο των κινητοποιήσεων των εργαζομένων στους δήμους, εγκύκλιος του υπουργείου Εσωτερικών, με ημερομηνία 10/3/2017, ορίζει ότι η παράταση των συμβάσεων ορισμένου χρόνου στην καθαριότητα στους δήμους είναι αυτοδίκαιη, έχει υποχρεωτικό χαρακτήρα και δεν επαφίεται στη διακριτική ευχέρεια των εμπλεκόμενων φορέων.

Οι φορείς που δεν έχουν υλοποιήσει την αυτοδίκαιη παράταση των συμβάσεων είναι οι Δήμοι Κορινθίων, Ανατολικής Μάνης, Κασσάνδρας και Αιγίου και ο Φορέας Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων Κεντρικής Μακεδονίας.

Οπως δείχνει βέβαια και η πείρα με τις προηγούμενες κυβερνητικές τροπολογίες, για την παράταση των συμβάσεων ορισμένου χρόνου έως τα τέλη του 2017 και την πληρωμή των συμβασιούχων, ζητήματα για τα οποία οι εργαζόμενοι εξακολουθούν να αντιμετωπίζουν προβλήματα, καθοριστικό στοιχείο για την εξέλιξη θα είναι οι αγωνιστικές κινητοποιήσεις τους για τη διασφάλιση των δικαιωμάτων τους, παράλληλα με τον αγώνα για μόνιμη και σταθερή δουλειά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ