Τρίτη 14 Μάρτη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΔΗΜΟΣΙΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ
Νέες κινητοποιήσεις αύριο για τους υγειονομικούς

Στάση εργασίας στην Αττική, 24ωρη απεργία στην υπόλοιπη Ελλάδα

Σε νέες κινητοποιήσεις προχωρούν αύριο οι υγειονομικοί στα δημόσια νοσοκομεία. Στην Αττική θα πραγματοποιηθούν στάση εργασίας από τις 11 π.μ. μέχρι τις 3 μ.μ. (λήξη της βάρδιας) και συγκέντρωση στις 12 μ. στην πλατεία Μαβίλη. Θα ακολουθήσει πορεία στη Βουλή και στα υπουργεία Οικονομικών, Εργασίας και Υγείας.

Στην υπόλοιπη χώρα οι υγειονομικοί προχωρούν σε 24ωρη απεργία. Στο πλαίσιο της κινητοποίησης το Σωματείο Εργαζομένων στο ΠΑΓΝΗ καλεί σε συγκέντρωση στις 10 το πρωί στο σαλόνι του νοσοκομείου. Στη Σάμο, ο Σύλλογος Εργαζομένων του Γενικού Νοσοκομείου καλεί στην 24ωρη απεργία και σε συγκέντρωση στις 10.30 το πρωί, στο αμφιθέατρο του νοσοκομείου.

Κάλεσμα συμμετοχής απευθύνει η Γραμματεία Υγείας - Πρόνοιας του ΠΑΜΕ, με ιδιαίτερη αναφορά στους επικουρικούς, στους εργολαβικούς και τους μέσω προγραμμάτων ΟΑΕΔ εργαζόμενους, που επιπλέον αντιμετωπίζουν τον κίνδυνο της απόλυσης και της ανεργίας. Οπως υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση, «η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ αξιοποιεί τις "πιέσεις" των δανειστών για να υλοποιήσει νέα αντιλαϊκά μέτρα ύψους 3,6 δισ. ευρώ, που έρχονται να προστεθούν στα υπόλοιπα αντιλαϊκά μέτρα, που έχουν αποφασισθεί στο πλαίσιο της δεύτερης "αξιολόγησης".

Κοροϊδεύει όταν λέει ότι τα νέα μέτρα είναι οι "παράλογες απαιτήσεις" του ΔΝΤ και κάποιων ακραίων κύκλων. Στην πραγματικότητα, αυτά τα μέτρα είναι πάνω απ' όλα απαιτήσεις των μεγαλοεπιχειρηματιών. Αυτοί θα εξασφαλίσουν νέες επιδοτήσεις μέσω της "ελάφρυνσης του κρατικού χρέους" και φθηνότερο εργατικό δυναμικό από τις ανατροπές στα εργασιακά δικαιώματα. Παρόμοια μέτρα εφαρμόζονται σε όλα τα κράτη της ΕΕ - είτε είναι σε ανάκαμψη είτε σε στασιμότητα είτε είναι στο ευρώ είτε έχουν διατηρήσει το εθνικό νόμισμα. Παντού με τον ίδιο στόχο. Να γίνουμε φθηνότεροι εργαζόμενοι για να εξασφαλισθεί η ανάκαμψη των επιχειρηματικών κερδών».

Το ΠΑΜΕ καλεί όλους τους εργαζόμενους στο χώρο της Υγείας να διεκδικήσουν: Αμεσα μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού με πλήρη δικαιώματα, τη μονιμοποίηση των επικουρικών και συμβασιούχων, να προσληφθούν οι εργολαβικοί με μόνιμη, σταθερή εργασία, ένταξη στα ΒΑΕ όσων εργάζονται στις αντίστοιχες συνθήκες. Σύγχρονο, αποκλειστικά δημόσιο δωρεάν σύστημα Υγείας - Πρόνοιας, με πλήρη και επαρκή κρατική χρηματοδότηση και κατάργηση όλων των πληρωμών και της επιχειρηματικής δράσης.

Αναδεικνύοντας τις ευθύνες των δυνάμεων του παλιού και νέου κυβερνητικού συνδικαλισμού, σημειώνει ότι «βάζουν εμπόδια στον αγώνα. Υπονόμευσαν και αυτή την απεργία, κάνοντας ό,τι μπορούσαν για να μη γίνουν μαζικές Γενικές Συνελεύσεις στις μονάδες Υγείας. Οι συνδικαλιστές του ΣΥΡΙΖΑ έχουν αναλάβει να υπερασπίζονται και να εξωραΐζουν την αντιλαϊκή κυβερνητική πολιτική ενώ οι παρατάξεις της ΠΑΣΚΕ και της ΔΑΚΕ, που έχουν την πλειοψηφία στην ΠΟΕΔΗΝ, κάνουν ό,τι μπορούν για να επιστρέψουν τα κόμματά τους στην κυβερνητική εξουσία για να αναλάβουν τη συνέχιση των αντιλαϊκών μέτρων.

Μαζί, καλλιεργούν επικίνδυνες αυταπάτες: Οτι μπορούμε τάχα να γλιτώσουμε από τα αντιλαϊκά μέτρα των μνημονίων, χωρίς να συγκρουστούμε με την πηγή τους, που είναι η εξουσία του κεφαλαίου και η ΕΕ, και ότι τάχα μπορεί να υπάρξει καπιταλιστική ανάπτυξη με "κοινωνικό πρόσημο", από την οποία θα βγαίνουν κερδισμένοι και οι καπιταλιστές και οι εργαζόμενοι».

Στην Κερατέα

Να λειτουργήσει το «Κέντρο Πρίφτη» ως Κέντρο Υγείας αστικού τύπου, περνώντας στο ΕΣΥ, ήταν το αίτημα αιχμής της κινητοποίησης που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο το πρωί, στην Κερατέα, με πρωτοβουλία του Εργατικού Κέντρου Λαυρίου, παρά τις δύσκολες καιρικές συνθήκες. Ομιλητής στη συγκέντρωση ήταν ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου, Βάλσαμος Συρίγος.

Το Εργατικό Κέντρο Λαυρίου διεκδικεί: Λειτουργία Κέντρου Υγείας στην Κερατέα, αστικού τύπου, πλήρως στελεχωμένο με ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, με μόνιμες σχέσεις εργασίας και πλήρη ασφαλιστικά δικαιώματα και να λειτουργεί σε 24ωρη βάση. Να γίνουν όλες οι προσλήψεις που απαιτούνται ώστε να λειτουργήσει το «Κέντρο Πρίφτη» και ως κέντρο αποκατάστασης. Να διαλυθεί η ΑΕΜΥ και να περάσουν όλες οι μονάδες στο ΕΣΥ κ.ά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ